ΔΕΗ: Έρχονται εκπτώσεις στις χρεώσεις κατανάλωσης

ΔΕΗ: Έρχονται εκπτώσεις στις χρεώσεις κατανάλωσης

Μειώσεις αναμένονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μετά από απόφαση της εταιρίας να βοηθήσει τους καταναλωτές μετά και την μεγάλη πανδημική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Η ΔΕΗ αλλάζει σελίδα και εντός του μήνα αναμένονται ανακοινώσεις με την νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμόσει κλιμακωτές χρεώσεις πάνω από τις 2.000 kwh ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται νέο μοντέλο για τις υψηλές καταναλώσεις.

Στόχος της εταιρείας ορισμένα από τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν λίγο πριν το lockdown να λάβουν μόνιμο χαρακτήρα αλλά, οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες προσδιορίζονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Ανάμεσα στα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί ήταν και η χρέωση με 0,11058 ευρώ ανά kWh των καταναλώσεων άνω των 2.000 kWh όπως και εκείνων κάτω από αυτό το όριο.

Πριν τις 26 Μαρτίου το δεύτερο κλιμάκιο τιμολογούταν με 0,11936 ευρώ. Οι πελάτες της εταιρείας με μεσαίες και μεγάλες καταναλώσεις με τον τρόπο αυτό απόλαυσαν και απολαμβάνουν μέχρι την Παρασκευή έκπτωση της τάξης του 8% για τις καταναλώσεις της τρίμηνης περιόδου.

Παράλληλα, αναμένεται να συνεχίσει η έκπτωση συνέπειες 5% όπως είναι σήμερα.

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ την περίοδο του κορονοϊού και «τρέχουν» έως σήμερα

Κατάργηση της χρέωσης παγίου σε όλα τα τιμολόγια Χαμηλής Τάσης, δηλαδή στα Οικιακά Τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν, στα Επαγγελματικά Γ21, Γ22 και Γ23, καθώς και στο Αγροτικό.

Κατάργηση του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας όλων των Οικιακών τιμολογίων (Γ1 και Γ1Ν) η οποία ισοδυναμεί με έκπτωση 8%. Οπότε, η τιμή χρέωσης για τις καταναλώσεις ημέρας άνω των 2.000kWh (2ο κλιμάκιο) εξισώνεται με του 1ου κλιμακίου δηλ. η χρέωση από 0,11936€/kWh μειώνεται σε 0,11058 €/kwh.

Επιπλέον παροχή έκπτωσης 8% στη χρέωση προμήθειας στους Ευάλωτους πελάτες (πλην ΚΟΤ) που εντάσσονται στις κατηγορίες Β & Γ, δηλ. στα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και στα άτομα άνω των 70 ετών, που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, μετά από σχετική αίτηση μέσω ΗΔΙΚΑ (ΦΕΚ Β’ 5030/13.11.2018).

Παροχή έκπτωσης 8% στη χρέωση ενέργειας όλων των Επαγγελματικών Τιμολογίων (Γ21, Γ22 και Γ23) για κατανάλωση άνω των 2.000kWh.

Κατάργηση της χρέωσης 1€ για κάθε έγχαρτο λογαριασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύξηση της έκπτωσης που παρέχεται στους πελάτες e-bill για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 1€ για τους Διμηνιαίους και 0,5€ για τους Μηνιαίους, σε 5€ για τους Διμηνιαίους και σε 2,5€ για τους Μηνιαίους.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.