Η Βρετανία ξεκινά την κατασκευή 16 μινι-πυρηνικών εργοστασίων

Η Βρετανία ξεκινά την κατασκευή 16 μινι-πυρηνικών εργοστασίων

Κοινοπραξία με επικεφαλής την Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την κατασκευή 16 μίνι πυρηνικών εργοστασίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο αυτό θα δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως αναφέρει το BBC.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φέρεται να είναι έτοιμος να δαπανήσει το ποσό των 200 εκατομμυρίων λιρών για την αποπεράτωση του έργου.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο ενός οικολογικού σχεδίου με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο

Από την πλευρά της, η Rolls-Royce υποστηρίζει ότι, εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θα μπορούσε να γίνει και βιομηχανία εξαγωγών.

Πάντως, το πυρηνικό μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποφασιστεί σε συνάντηση που θα έχουν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τις προσεχείς ημέρες.

Η κυβέρνηση Τζόνσον θεωρεί ότι τα νέα πυρηνικά εργοστάσια είναι απαραίτητα για να επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο τον στόχο του: να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Τι είναι τα μίνι πυρηνικά εργοστάσια;

Η Rolls-Royce και οι συνεργάτες της υποστηρίζουν ότι αντί να κατασκευαστούν τεράστια πυρηνικά εργοστάσια στους αγρούς, θα μπορούν να κατασκευαστούν μικρότερα σε εργοστασιακές μονάδες.

Στόχος, όπως εξηγούν, είναι να αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πυρηνική ενέργεια: το υπερβολικό κόστος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο λόγος που είναι τόσο ακριβό είναι ότι τα έργα είναι τεράστια και περίπλοκα και πρέπει να πληρούν πολύ υψηλά πρότυπα ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.