ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Nord Steam 2: Επανεκκινούν οι εργασίες του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου

Nord Steam 2: Επανεκκινούν οι εργασίες του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2 AG ανακοίνωσε πως η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord-Stream-2 ξανάρχισε στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ τις εργασίες τοποθέτησης του αγωγού στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Γερμανίας θα πραγματοποιήσει το εξειδικευμένο πλοίο (σε τοποθετήσεις υποθαλάσσιων αγωγών) «Fortuna».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG, το πλοίο Fortuna θα πρέπει να τοποθετήσει τμήμα του αγωγού μήκους 2,6 χιλιομέτρων σε βάθος 30 μέτρων. Οι εργασίες θα συνεχισθούν έως την 31η Δεκεμβρίου.

Στο 93% η ολοκλήρωση του Nord-Stream-2

Μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνει το πρακτορείο TASS, ο αγωγός έχει ολοκληρωθεί κατά το 93%. Τα δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία νωρίτερα είχαν μεταδώσει ότι στα ύδατα της ΑΟΖ της Γερμανίας απομένουν 16 χιλιόμετρα του αγωγού και άλλα 60 χιλιόμετρα στα ύδατα της Δανίας.

Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2 είχαν διακοπεί τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η ελβετική εταιρεία Allseas φοβούμενη την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ αποσύρθηκε από την κατασκευή του αγωγού.

Συνεχίζει μόνη η Gazprom την κατασκευή

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom, όπως γράφει η εφημερίδα Kommersant, θα πρέπει να συνεχίσει την κατασκευή με τις δικές της δυνάμεις. Στην κατασκευή θα συμμετάσχουν τα πλοία Fortuna και Academic Cherski.

Θυμίζουμε πως φωνές στο εσωτερικό της Γερμανίας ζητούσαν από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να παγώσεις εργασίες του αγωγού, ως απάντηση στην επίθεση με δηλητήριο ενάντια του Αλεξέι Ναβάλνι, την οποία και αρνείται η Μόσχα. Η Γερμανία πολιτικός ωστόσο είχε αποκλείσει μια τέτοια απόφαση.

Οι έντονη ενόχληση των ΗΠΑ για τον Nord Stream-2

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ο αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη υποθαλάσσια, μέσω της Θάλασσας της Βαλτικής, θα ενισχύσει την ενεργειακή εξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών από την Μόσχα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχουν φθάσει στα πρόθυρα ενός νέου «ψυχρού πολέμου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 ως αποκλειστικά οικονομικό έργο και απορρίπτει τις κατηγορίες που της προσάπτουν ότι επιχειρεί να διευρύνει με τον αγωγό την επιρροή της στις χώρες της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.