Ρωσία πετά το μπαλάκι στην Γερμανία για αμερικανικές κυρώσεις για τον Nord Stream-2: «Έχουμε και άλλα προβλήματα εμείς»

Ρωσία πετά το μπαλάκι στην Γερμανία για αμερικανικές κυρώσεις για τον Nord Stream-2: «Έχουμε και άλλα προβλήματα εμείς»

Οι ισχύουσες και οι σχεδιαζόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 αποσκοπούν στο να δυσχεράνουν στον μέγιστο βαθμό την υλοποίηση του έργου. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη (24/12) σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία και η Ευρώπη ενδιαφέρονται για την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream-2 καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την ενεργειακή ασφάλεια.

Απαντώντας στο ερώτημα, αν προφταίνει η κυβέρνηση να σταματήσει την κατασκευή του έργου, ο Πεσκόφ είπε: «Στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε την τάση να δούμε το φλυτζάνι του καφέ και να μαντέψουμε. Έχουμε τα δικά μας ζητήματα και τα λύνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (23/12) το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή νέων κυρώσεων τις επόμενες εβδομάδες που αφορούν τον αγωγό και προειδοποίησε τους Ευρωπαίους συμμάχους της και τις ιδιωτικές εταιρείες να σταματήσουν τις εργασίες που βοηθούν στην κατασκευή του αγωγού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2 στην ανεξάρτητη οικονομική ζώνη της Γερμανίας στην Θάλασσα της Βαλτικής ξανάρχισαν αυτόν τον μήνα και αναμένεται να συνεχισθούν στα ύδατα της Δανίας από τις 15 Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.