ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Την οικολογία την έχει για άλλους η Γερμανία – Δεν σταματά τίποτα τον Nord Stream 2: Απορρίφθηκαν ενστάσεις

Την οικολογία την έχει για άλλους η Γερμανία – Δεν σταματά τίποτα τον Nord Stream 2: Απορρίφθηκαν ενστάσεις

Οι οικολόγοι της Γερμανικής Ένωσης προστασίας της φύσης και βιοποικιλότητας (NABU) και της οργάνωσης προστασίας της φύσης (DUH) διαφωνούν με την γερμανική κυβέρνηση που είναι υπέρ της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, η οποία θεωρεί τους φόβους τους αδικαιολόγητους.

Και οι δύο αυτές οικολογικές οργανώσεις στην Γερμανία, γράφει η ρωσική υπηρεσία της DW, απέτυχαν στην προσπάθεια τους να μπλοκάρουν την περαιτέρω κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, καθώς η Ομοσπονδιακή υπηρεσία θαλάσσιας ναυσιπλοΐας και υδρογραφίας (BSH) σήμερα 1η Απριλίου απέρριψε τις αντιρρήσεις των οργανώσεων NABU και DUH “ύστερα από εμπεριστατωμένη μελέτη τους”. Μετά την απόφαση αυτή η έγκριση της BSH για την συνέχιση της κατασκευής του αγωγού παραμένει σε ισχύ.

Οι εν λόγω οικολογικές οργανώσεις φοβούνται ότι οι εργασίες τοποθέτησης του αγωγού θα έχουν αρνητικές συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα και την προστατευμένη ζώνη για τα πτηνά που υπάρχει στην περιοχή.

Και οι δύο είχαν προσβάλλει την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία θαλάσσιας ναυσιπλοΐας και υδρογραφίας (BSH) να εγκρίνει την συνέχιση των εργασιών κατασκευής του αγωγού με την συνδρομή του ρωσικού πλοίου τοποθέτησης του αγωγού που ήταν αγκυροβολημένο από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως στα τέλη Μαΐου. Η άδεια αυτή αφορούσε στην κατασκευή του αγωγού μήκους 16,5 χιλιομέτρων στο θαλάσσιο οικόπεδο στην Γερμανική ΑΟΖ που βρίσκεται στην Θάλασσα της Βαλτικής.

Η οικολογική οργάνωση προστασίας της φύσης Deutsche Umwelthilfe (DUH), ήδη ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του ρυθμιστή να δώσει την άδεια για την συνέχιση του αγωγού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πρωτοβουλία θα φρενάρει εκ νέου την έκδοση άδειας για την κατασκευή του αγωγού έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη για το εν λόγω ζήτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.