Τότε ξεσάλωνε κατά του (τότε) Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για όλα τα θέματα! Υποσχόταν την ανασύσταση της Ελληνικής Πολιτείας σε όλα τα επίπεδα! Έπεισε τόσο πολύ τον ευκολόπιστο Ελληνικό λαό, που στις εκλογές του Ιουλίου 2019 βγήκε η ΝΔ πρώτο κόμμα, καταλαμβάνοντας το 39,85% των εκλογέων! Έτσι μετά από μια 10ετία συμμαχικών κυβερνήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ κέρδισαν την απόλυτη αυτοδυναμία με 158 Βουλευτές!

Ωστόσο ο Ελληνικός λαός, ή καλύτερα όσοι ψήφισαν τη ΝΔ, εάν γνώριζαν τι θα ακολουθούσε, ενδεχομένως θα προτιμούσαν να τους έχει κοπεί το χέρι που έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΝΔ!

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Βέβαια, έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα τα αισχρά προεκλογικά ψεύδη των πολιτικών αρχηγών και τα οποία σερβίρουν στον ελληνικό λαό προκειμένου να του υφαρπάξουν την ψήφο και στη συνέχεια εφαρμόζουν στην πράξη τα ακριβώς αντίθετα! Που δυστυχώς όμως επηρεάζουν στο έπακρο την ζωή των πολιτών αυτής της χώρας! Που τους ανατρέπουν τα όνειρα μιας ζωής, που τους εξανεμίζουν τους κόπους τους, που τους καταστρέφουν ολοσχερώς και που στη συνέχεια τους αφήνουν μόνους τους για να αντιμετωπίσουν την κακή τους μοίρα, την κακή τους πολιτική επιλογή!

Γι΄ αυτό ας βρεθούμε νοερά στον Δεκέμβριο του 2017 και ας ακούσουμε, ας διαβάσουμε εν προκειμένω, τι ακριβώς έλεγε σε κομματικό ανώτατο ακροατήριο ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Είμαστε μια χώρα στην οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά βεβαιότητας, σεισμούς, φωτιές και πλημύρες! Και είμαστε ασυγχώρητοι, εάν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία ξέρουμε με βεβαιότητα, ότι θα γίνουν κάποια στιγμή, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε»!

Σε αυτό το κομματικό ακροατήριο, τον Δεκέμβριο του 2017, στην πρώτη σειρά μεταξύ άλλων ήταν και ο σημερινός Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης! Ο πολιτικός που ηγήθηκε του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (και θα καταλάβετε παρακάτω την επισήμανση) από τις 9 Ιουλίου 2019, έως τις 4 Ιανουαρίου 2021, όταν και διορίσθηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, έχοντας γίνει ο στόχος των συνταξιούχων, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΣΤΕ για τις επιστροφές ποσών συντάξεων και οι οποίες είχαν παρανόμως παρακρατηθεί!

Καταστροφικός Πρωθυπουργός…

Αλλά επιστρέφοντας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διαπιστώνετε εσείς, πως τήρησε κατ΄ ελάχιστον τα όσα είχε παραδεχτεί τον Δεκέμβριο του 2017; Δεν νομίζετε ότι ο ίδιος σήμερα ακύρωσε τον τότε εαυτό του; Και πως μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος – με όση καλή διάθεση και να έχει – ένα τέτοιο πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα Πρωθυπουργό, όταν τρεισήμισι και πλέον χρόνια πριν γνώριζε μετά βεβαιότητας πως θα έχει ως Πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει σεισμούς, φωτιές και πλημύρες!

Οι οποίες φυσικές καταστροφές προέκυψαν στις ημέρες που κυβερνάει την χώρα μας! Όμως Πρωθυπουργός είναι από τις 8 Ιουλίου 2019 και οι μεγάλες πυρκαγιές που κατάκαψαν την Ελλάδα ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου 2021! Δηλαδή μετά από δυο ολόκληρα χρόνια! Καταστροφικές πυρκαγιές που έκαιγαν τα πάντα επί εβδομάδες και αυτή η ανίκανη κυβέρνηση αδυνατούσε να περιορίσει την έκτασή τους, πριν αυτές κατασπαράξουν στο πέρασμά τους, δάση, σπίτια, επιχειρήσεις!

Αυτή λοιπόν η ανίκανη κυβέρνηση και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί αμέσως να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα στην ολοσχερώς καταστραμμένη Βόρεια Εύβοια, ασχολούνταν με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους!

Μοιραία λοιπόν, στην πρώτη μεγάλης έντασης βροχόπτωση τον Οκτώβριο, οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Εύβοιας, βάλτωσαν τις στάχτες τους μέσα στα λασπόνερα! Παίρνοντας τις κυβερνητικές υποσχέσεις προς αυτούς, ο άνεμος του Οκτωβρίου!

Να ήταν όμως μόνο η Βόρεια Εύβοια, που κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί, πώς είναι δυνατόν να έχει ίδιες υποδομές με την Πρωτεύουσα;

Κι όμως! Η Πρωτεύουσα “πνίγηκε”! Την “έπνιξε ο Μπάλλος”!

Αφού ο Κολωνός (συνοικία των Αθηνών) επί παραδείγματι, μετατράπηκε σε λίμνη και η κίνηση των πολιτών γινόταν με βάρκες! Τα ίδια και στις Τζιτζιφιές, τα ίδια σε όλη την Αττική! Η απόλυτη καταστροφή από την ανικανότητα, από την αναισθησία της κυβέρνησης!

Ωστόσο, δυο είναι τα πλέον κύρια χαρακτηριστικά από την τελευταία φυσική καταστροφή και όπου αναδεικνύεται η ανικανότητα της κυβέρνησης, ώστε να μας προφυλάξει από τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα, παρ΄ ότι θα πιστεύαμε, θα ελπίζαμε, πως κάποιοι κυβερνητικοί, ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θα είχαν την ευαισθησία να παραιτηθούν, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2017 ισχυριζόταν πως:

«Θα είμαστε ασυγχώρητοι, εάν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία ξέρουμε με βεβαιότητα, ότι θα γίνουν κάποια στιγμή, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε»!

Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμική χώρα…

Το πρώτο χαρακτηριστικό περιστατικό που έκανε το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου, ήταν ο πλημμυρισμένος περιβάλλον χώρος του γενικού νοσοκομείου νοσημάτων θώρακος “Σωτηρία”!

Εκεί είδαμε ανθρώπους να κολυμπάνε προκειμένου να βγουν από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, αφού όλος ο προαύλιος χώρος είχε καταληφθεί από νερά! Μια εφιαλτική κατάσταση σε χώρα της ΕΕ!

Αλλά δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά που πλημμύρισε το “Σωτηρία”! Αυτό συνέβη κι επί άλλων κυβερνήσεων! Και το ερώτημα είναι, αν αυτό το πολιτικό Σύστημα ενήργησε προκειμένου να δημιουργήσει φρεάτια υποδοχής όμβριων υδάτων, αποχετευτικό σύστημα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε μια θεομηνία!

Η απάντηση βεβαίως είναι όχι! Γιατί αυτό το πολιτικό Σύστημα χαρακτηρίζεται από αναισθησία και ωχαδερφισμό! Γιατί όλα τα θέματα, ακόμη και η ζωή συνανθρώπων μας είναι αφημένα στην τύχη τους!

Καμία ανησυχία, καμία πρόβλεψη, κανένας προγραμματισμός!

Το δεύτερο χαρακτηριστικό περιστατικό που έκανε το γύρο του κόσμου, συντελέστηκε στην γέφυρα της Ποσειδώνος προς την Συγγρού, όπου στην υπόγεια διάβαση βυθίστηκε στα νερά αστικό λεωφορείο και οι επιβάτες του πιασμένοι χέρι – χέρι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν!

Για την περίπτωση αυτή δε, είναι χαρακτηριστικό το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 19 Οκτωβρίου 2021 η Περιφερειακή Παράταξη του Γιάννη Σγουρού και του οποίου απόσπασμα σας παραθέτω:

«…Αυτά θα γίνονται κάθε φορά που θα βρέχει έντονα, αν δεν γίνουν έργα διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης της κοίτης του Ιλισού και αντιπλημμυρικά έργα στο Μοσχάτο, στην Καλλιθέα και στην Νέα Σμύρνη. Αυτά θα έπρεπε να γίνουν πρώτα απ΄ όλα!

Ποια είναι η ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής;

Η Περιφέρεια με διαρκείς παρατάσεις ολοκλήρωσης του έργου στο Φαληρικό Όρμο έδειξε μεγάλο “σεβασμό” και “ευγένεια” σε ένα εργολάβο που υπολειτουργεί το εργοτάξιο του για ένα και πλέον χρόνο.

Παράλληλα υπήρξε τρομακτική καθυστέρηση στην εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο Μοσχάτο, στην Καλλιθέα και στην Νέα Σμύρνη.

Η έλλειψη συνολικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων και η παράλειψη διάθεσης των σχετικών πιστώσεων οδηγήσαν και μαθηματικά στα παραπάνω αποτελέσματα. Ανεξάρτητα από την κλιματική κρίση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εμείς, το 2014, παραδώσαμε ένα πλήρη σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων. Τα αντιπλημμυρικά όμως είναι “θαμμένα” στη γη και φαίνονται ελάχιστα, ενώ τα “λαγουδάκια”, τα υπερκοστολογημένα rapid tests και οι γιορτές στο Πεδίο του Άρεως έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα για τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Πληρώνουμε για ακόμη μία φορά τις επιλογές και τη διαχειριστική ανεπάρκεια του κ. Πατούλη και των συνεργατών του. Ας προσέχαμε!»!

Ναι λοιπόν, έχουν ευθύνη, η κεντρική Εξουσία, αλλά και οι θεσμοί της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες – Δήμοι)!

Πότε άλλωστε είδατε να εγκαλούνται και να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη εργολάβοι δημοσίων έργων, για εγκληματικές παραλήψεις;

Οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη μετανάστευση” θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα κατά τον Πρωθυπουργό…

Όλα τα παραπάνω που αναφέρω παραπέμπουν στην ανικανότητα της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και των Δήμων! Με κύρια όμως και πρωταρχική την ευθύνη της εκάστοτε κυβερνήσεως!

Ας πάμε όμως και στο γιατί ο ελληνικός λαός φωνάζει πως αυτή η κυβέρνηση είναι και επικίνδυνη!

Στο σημερινό άρθρο θα σταθώ μόνο σε ένα κολοσσιαίο περιστατικό, που άπτεται της υπογεννητικότητας των Ελλήνων! Δηλαδή της συρρίκνωσης του πληθυσμού της χώρας μας! Που καμιά κυβέρνηση δεν έχει πλησιάσει αυτό το εθνικό ζήτημα με ευαισθησία μη προσπαθώντας να βρει λύσεις μεταξύ των Ελληνίδων και των Ελλήνων, δίνοντας κίνητρα στις γεννήσεις Ελληνόπουλων!

Έτσι σήμερα και σύμφωνα με ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΛΙΔΕΚ, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται συνεχώς μετά το 2010 και πιθανότατα οι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας μας στα τέλη του 2021 θα είναι κατά 450.000-500.000 λιγότεροι από αυτούς που απεγράφησαν τον Μάιο του 2011!

Αντίθετα σε κάθε λογική λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας πως όντως υφίσταται πρόβλημα, στο “άνοιγμα” των εργασιών φόρουμ με τον τίτλο “Η Ελλάδα 2040”, που διοργανώνει η Επιτροπή της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του Έθνους μας το 1821, μας είπε πως: “Συρρικνωνόμαστε και το ξέρουμε”!

Και ενώ θα περιμέναμε να ακούσουμε κυβερνητικό πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικογένειας, ο πολυπολιτισμικός Κυριάκος Μητσοτάκης, θιασώτης της “Μεγάλης Επανεκκίνησης”, θρασύτατα μας είπε, πως “το πρόβλημα θα χαρτογραφηθεί” και θα λυθεί με την “οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη μετανάστευση”!

Τι δεν κατάλαβες ελληνικέ λαέ; Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος θέλει με μετατρέψει την Πατρίδα σε ισλαμική αποικία! Τόσο μα τόσο απλά!

Και αν έχεις αμφιβολίες περί αυτού, διάβασε τα παρακάτω για να λυθούν οι όποιες απορίες σου!

Προπομπός δεινών και σε αυτό το θέμα η ΠτΔ…

Στις αρχές Ιουνίου 2021 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συμμετείχε σε εκδήλωση για την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος, που ήταν μια πρωτοβουλία της Τράπεζας Eurobank!

Στην ομιλία της η κ. Σακελλαροπούλου κατέληξε ως εξής:

«Η ομαλή ένταξη των μεταναστών δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας»!

Δηλαδή, πόσο πιο απλά να μας τα πουν Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Το κράτος επιδιώκει την υπογεννητικότητα…

Στα Ιωάννινα στις 2-4 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιείτο το “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές”!

Είχαμε επίσης ενημερωθεί ότι, το εν λόγω Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ειλικρινά μου προξένησε εντύπωση, αλλά και ευχάριστη έκπληξη το γεγονός!

Στη συνέχεια όμως έγινε ένας κακός χαμός, δημιουργήθηκε σάλος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον οποίο προκάλεσε το διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ του Συνεδρίου!

Αφού θεωρήθηκε ότι το συγκεκριμένο βίντεο είχε σεξιστικό χαρακτήρα (;;;), αναδεικνύοντας αναχρονιστικά πρότυπα (;;;)! Σε αυτό το τηλεοπτικό σποτ, μια γυναίκα παρουσιάζεται πως αφοσιωμένη στις σπουδές της και την εργασιακή της καριέρα, αδιαφορεί προς την γυναικεία φύση της στην δημιουργία μιας νέας ζωής! Έχοντας ξεπεράσει τα 40+ χρόνια της, διερωτάται “τι έχει κάνει λάθος”! Παίρνοντας την απάντηση πως: “Τίποτα δεν έχει κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζε”!

Αλήθεια ακούγοντας και βλέποντας το σποτ στις τηλεοράσεις, διερωτήθηκε ο καθένας μας, που ακριβώς βρίσκεται ο σεξιστικός του χαρακτήρας;

Επειδή στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό μήνυμα, αναγνωρίζεται η αλήθεια, πώς δηλαδή τα ελληνικά ζευγάρια τις τελευταίες δεκαετίες βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την επαγγελματική τους καριέρα μετά το πέρας των σπουδών τους και σε δεύτερη μοίρα την γέννηση μιας νέας ζωής, ενός νέου ανθρώπου, ενός νέου Έλληνα, μιας νέας Ελληνίδας; Μα το Έθνος μας, αν επιβιώνει επί αιώνες, είναι γιατί η πρώτη έννοια του ζευγαριού, μετά από ένα γάμο, ήταν η δημιουργία οικογένειας! Ο ερχομός ενός παιδιού, που είναι η μεγαλύτερη ευτυχία για μια μάνα!

Αλλά οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεφοπλιστών, έπεσαν με μανία επάνω στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου! Γιατί το σποτ αναδείκνυε – τάχατες – αναχρονιστικά πρότυπα, στα οποία επάνω τους (στα πρότυπα) πάτησε και μεγαλούργησε το Έθνος μας!

Ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων λοιπόν, με αποτέλεσμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να αποσύρει την αιγίδα της Προεδρίας του Συνεδρίου!

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, ο οποίος έδωσε εντολή να αποσυρθούν από χορηγοί του Συνεδρίου η κρατική ΕΡΤ και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων! Όπως επίσης την χορηγία απέσυρε και ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1!

Αυτά έγραφα μεταξύ άλλων σε άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουνίου 2021 με τίτλο: Συνέδριο γονιμότητας: Πού βρίσκεται η αλήθεια;

Κλείνοντας να σας πω, πως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί, πότε θα γίνει το εν λόγω Συνέδριο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν θέλετε την άποψή μου, θα σας πω ποτέ, αφού το πρόβλημα θα μας το λύσουν οι παρανόμως εισελθόντες στην Ελλάδα μετανάστες!