Η διαπλοκή με την έννοια των λοξοδρομιών και της ανάμιξης διαφόρων οργάνων, ατομικών και συλλογικών, των διαφόρων εξουσιών της Πολιτείας, καθώς και η διαφθορά με την έννοια της ηθικής εξαχρείωσης, της νόθευσης, της δωροδοκίας, του δεκασμού, συμπορεύονται χέρι-χέρι.

Στην Ελλάδα “ζουν και βασιλεύουν” μαζί συνταιριασμένες. Τις έχουμε όλοι μας συναντήσει στην πορεία μας και έχουμε γνωρίσει τις απεχθείς μορφές τους. Όμως, καθένας χώρια από εμάς, δεν δύναται να τις πολεμήσει αποτελεσματικά, ούτως ώστε να τις εξολοθρεύσει.

Οι καταγγελίες μας, δυστυχώς, δεν βρίσκουν ανταπόκριση, διότι τα διαπλεκόμενα και διεφθαρμένα άτομα βρίσκονται παντού και έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα σε τέτοιο βαθμό, που εμείς οι υπόλοιποι να ζούμε ανάμεσά τους και όχι αυτοί ανάμεσα σε εμάς.

Μας έχουν κατακλύσει και καταπνίξει. Είμαστε τσαλαπατημένοι από τις ορδές των διαπλεκόμενων και διεφθαρμένων.

Έχουν επιτύχει αυτοί με ελάχιστα έως μηδενικά προσόντα να ανέρχονται και να εδραιώνονται σε υψηλόβαθμες θέσεις εξουσίας της Πολιτείας “γλείφοντας και έρποντας”, όπως και τα σαλιγκάρια και να “επιπλέουν” στην επιφάνεια, δηλαδή καθίστανται… “επιφανείς”, όπως οι φελλοί, πατώντας επί “πτωμάτων” δικαίων, αδιάφθορων και άξιων πολιτών.

Θα πρέπει, λοιπόν, να αποκτήσουμε ένα ευνομούμενο Κράτος Δικαίου, το οποίο θα έχει την πολιτική βούληση να μην συγκαλύπτει το βαθύ κράτος της διαπλοκής και της διαφθοράς, αλλά να καταπολεμήσει και να εξολοθρεύσει αυτό επιβάλλοντας την ισονομία, την αξιοκρατία και την ισχύ του Συντάγματός μας μέσα σε μια Αληθινή Δημοκρατία στο χώρο που γεννήθηκε, την Ελλάδα μας. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε ποτέ ένα τέτοιο αληθινό Κράτος Δικαίου. Αν πραγματικά θέλουμε να το αποκτήσουμε μας δίνεται η ευκαιρία με τις επερχόμενες εκλογές, να σκεφτούμε και να πράξουμε καταλλήλως.

Ασπασία Ανδρεοπούλου-Θεοχαράτου είναι Πολιτικός Επιστήμων Δρ Π.Τ.Δ.Ε Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια Πιάνου,Ανώτερων Θεωρητικών και

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υποψήφια Βουλευτής Β΄Αθηνών με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ