Συγκαλώντας το Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έπραξε το αυτονόητο. Επιδίωξε μέσα από το διάλογο να εξασφαλίσει συναινέσεις για μείζονα εθνικά-κοινωνικά ζητήματα.

Σε θέματα όπως το ασφαλιστικό και η προσφυγική κρίση θα έπρεπε να υπάρξουν κάποιες κοινές γραμμές πλεύσης και να μπουν κάποιες κοινές «κόκκινες γραμμές».

Όλοι, πολίτες και πολιτικοί έχουμε επίγνωση της δύσκολης κατάστασης και οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της πατρίδας μας.

Δυστυχώς για τη χώρα, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης τορπίλισαν εκ των προτέρων την αναζήτηση συναίνεσης και απογοήτευσαν με τη στάση τους. Παραδόξως, ιδίως για το ασφαλιστικό, είδαμε την απόλυτη άρνηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Επέλεξαν να κρατήσουν ανεύθυνη στάση για καθαρά μικροκομματικούς λόγους που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις αγωνίες των Ελλήνων. Αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Η ΝΔ στροβιλίζεται στη δίνη ενός vertigo και παραπαίει πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά. Δείχνει να μη μπορεί ή να μη θέλει να απομακρυνθεί από το στίγμα των πολιτικών Σαμαρά. Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ όπου ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να καθυποτάξει τις αποφάσεις της κ. Γεννηματά.

Όσο για τα σενάρια περί οικουμενικής ή διεύρυνσης της κυβερνητικής συνεργασίας δεν αντιστοιχούν σε κάποιο κοινωνικό αίτημα. Από θέση αρχής, πάντως, οι ΑΝΕΛ είμαστε θετικοί σε ο,τιδήποτε είναι προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Η στόχευση του κ. Καμμένου είναι πάντα το συμφέρον της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πετύχει το στόχο της να βγάλει τη χώρα από την κρίση με τη στήριξη του ελληνικού λαού και με το μικρότερο δυνατό κόστος για την κοινωνία. Δεν έχει κανένα περιθώριο η χώρα να μπει σε περιπέτειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη είναι Εκπρόσωπος των ”Ανεξαρτήτων Ελλήνων”.