Μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν το μπλόκο του κ. Τσίπρα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απομυθοποιήθηκε ο ίδιος αλλά κατέστρεψε και τις ελπίδες που ο ίδιος εξέθρεψε με το «η ελπίδα έρχεται».

Κατέρρευσαν: το εξαρχής ψεύτικο αφήγημα με τα Προγράμματα Θεσσαλονίκης, η δήθεν στρατηγική «Πρώτα αλλάζουμε την Ευρώπη για να αλλάξουμε την Ελλάδα», η παρόλα της σκληρής διαπραγμάτευσης που φέρνει τα χειρότερα αποτελέσματα αλλά και το τελευταίο χοντρό ψέμα περί «παράλληλου προγράμματος».

Η πρώτη φορά αριστερά προκάλεσε τεράστια ζημιά αφού φόρτωσε τη χώρα μ’ ένα αχρείαστο 3ο μνημόνιο, 86 δις δάνειο και τους πολίτες με 14 δις φοροεισπρακτικά μέτρα.

Η πραγματική οικονομία και η επιχειρηματικότητα μπήκε σε νέο αδιέξοδο. Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capitals controls άνοιξαν πληγές που θα αργήσουν να κλείσουν.

Η επιλογή, όλη σχεδόν η δημοσιονομική προσαρμογή των 14 δις να επιτευχθεί με νέους φόρους, νέες εισφορές και αύξηση των ήδη υπάρχοντών φόρων και εισφορών που θα πληρώσουν οι πολίτες και μόνο το 5-8% από μεταρρυθμίσεις είναι καταστροφή.

Η οικονομία θα υποστεί νέα καθίζηση και η ανεργία θα αυξηθεί ή σε κάθε περίπτωση δεν θα μειωθεί. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών καλείται να καταβάλει φόρους και εισφορές πολύ πάνω από τις δυνατότητες της. Τα περί φορολόγησης της ολιγαρχίας του πλούτου και πάταξης της φοροδιαφυγής απεδείχθησαν φούμαρα.

Η κυβέρνηση το μόνο που λέει είναι ότι έκανε σκληρή διαπραγμάτευση χωρίς να αναφέρεται στο δραματικό τους αποτέλεσμα ενώ επικαλείται την εντολή του ελληνικού λαού που πήρε στις τελευταίες εκλογές για αυτά τα οποία πράττει.

Ορισμένα μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάκης, Γεροβασίλη, Μιχελογιαννάκης κ.λπ) απαντάνε συνεχώς στις επικρίσεις των πολιτών και στη κριτική που ασκείται με πολύ κυνικό τρόπο «τα ξέρατε, μας ψηφίσατε, τι θέλετε τώρα;»

Αυτό λοιπόν που θέλουν οι πολίτες, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταματήσετε την κοροϊδία και να αντιμετωπίσετε (αν μπορείτε) τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργήσατε.

Να αφήσετε τα πυροτεχνήματα περί «υπογραφών για να μην μειωθούν οι συντάξεις» καθώς και τις υπεκφυγές με μετάθεση ευθυνών και να κυβερνήσετε χωρίς πολιτικά κλαψουρίσματα.

Έστω και τώρα ο κ. Τσίπρας οφείλει να μας αποκαλύψει τις σκέψεις του για το επόμενο διάστημα, τι πράγματι επιδιώκει για τη χώρα.

– Είναι απόφαση του να αλλάξει την εθνική στάση και να προχωρήσει για την σε διμερή διάλογο για το «Αιγαίο»;

– Θα παρακολουθεί τη Τουρκία να παίρνει οφέλη και η Ελλάδα μόνο το πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού;

– Θα δεχθεί την διαφαινόμενη επαίσχυντη εισήγηση Κατρούγκαλου για αύξηση εισφορών και μείωση συντάξεων;

– Θα συνεχίσει τον πόλεμο στην υγιή επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις μειώνοντας συνεχώς τις θέσεις εργασίας.

– Θα ολοκληρώσει το σχέδιο υπερφορολόγησης των πολιτών και ιδιαίτερα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων;

– Θα φέρει έστω ένα άρθρο που να φορολογεί την οικονομική ολιγαρχία;

– Τέλος, θα συνεχίσει να χτυπά ότι δημιουργικό και παραγωγικό κατάφερε να σταθεί όρθιο στα χρόνια της κρίσης με υπερφορολόγηση και ειδικούς φόρους;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Βασίλης Κεγκέρογλου είναι Γραμματέας της Κ.Ο. της  ”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ” (ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ)