H Τουρκία προσπαθεί ήδη να ρίξει τους τόνους στο θέμα που έχει δημιουργηθεί  με την κυβέρνηση του Ιρακ, πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο των 48 ωρών που της έδωσε, για να αποσύρει τους στρατιώτες της από την περιοχή της Μοσούλης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να οδηγήσει το θέμα  προς εκτόνωση .

Έτσι με  βάση την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Τουρκία δεσμεύεται να ρυθμίσει το θέμα της αύξησης ή της μείωσης του αριθμού των στρατιωτών που εδρεύουν στην ευρέως της περιοχής Μοσούλης, με βάση την συμφωνία που θα επέλθει μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δυο χωρών.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει επίσης ότι μέχρι στιγμής οι Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα εκπαίδευσαν 5.000 Ιρακινούς στρατιώτες, σε αγώνα εναντίον ανταρτών, όπως είναι οι στρατιώτες του ISIS (DAESH).

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία και το Ιράκ είναι φίλες χώρες και έχουν ως κοινό εχθρό το ΙSIS(!!!!)… Με δεδομένο ότι οι ενέργειες των Τούρκων για την αρχική των εγκατάσταση δεν μπορεί να μην  είχαν την έγκριση των ΗΠΑ,ομοίως το εξωπέταγμα των Τούρκων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Βαγδάτης,είναι ενέργεια της απολύτου  έγκρισης και αποδοχής των ΗΠΑ.

Τα ανακοινωθέντα και αποκαλυφθέντα στοιχεία για την στενή συνεργασία στον ενεργειακό και όχι μόνο τομέα, της Τουρκίας και του DAESΗ (ΙSIS-ISIL) είναι αδιαμφισβήτητα και πλήρως τεκμηριωμένα από τους Ρώσους, οπότε  η εμπιστοσύνη και η στενή συνεργασία με την Βαγδάτη  που έγινε με τις ευλογίες των ΗΠΑ ήδη αποτελεί παρελθόν.

Άλλος ένας τζίφος στους μεγαλο-νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς των Νταβούτογλου και Ερντογάν για αύξηση της επιρροής των στην Μέση Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης ειναι αντιστράτηγος ε.α.