Πρόσφατο άρθρο του ΒΒC αναρωτιέται αν όντως η Ελλάδα έχει μπει σε δρόμο ανάκαμψης. Μαζί αναρωτιόμαστε φυσικά και οι Έλληνες καθώς αφορά το μέλλον όλων μας. 

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει ο χρόνος όλοι έχουμε την τάση για απολογισμούς και συμπεράσματα. Με όλη την καλοπροαίρετη διάθεση που και ένας οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε, λίγα θα μπορούσε να καταγράψει κανείς ως κυβερνητικό έργο στο χρόνο που συμπληρώθηκε. 

Εκτός από τη βιασύνη που άνοιξε η ΕΡΤ (και με τόσην προχειρότητα όσο άγαρμπα είχε κλείσει), την προσπάθεια δημιουργίας νέου κομματικού στρατού και την σταδιακή και οργανωμένη αποδόμηση στην παιδεία (εκεί ναι, υπάρχει σύστημα!). 

Σ’όλα τ’άλλα βαδίζουμε έτσι χωρίς σχέδιο, με παλινωδίες, προχειρότητες και μια απίστευτη ελαφρότητα! Και βέβαια το 3ο Μνημόνιο και ο έλεγχος κεφαλαίων είναι εδώ να μας θυμίζουν τα αποτελέσματα της «ηρωικής διαπραγμάτευσης». 

Βαδίζουμε σημειωτόν ή υπαναχωρούμε την ώρα που απαιτείται να τρέχουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Στο προσεχές μέλλον προβλέπεται αν κρίνουμε από τα ως τώρα δείγματα γραφής η επαναφορά «εχθρών» (ΔΝΤ, Σόιμπλε) ή η δημιουργία νέων για όξυνση και αποπροσανατολισμό. Ετσι όμως οδηγούμαστε σε νέα αδιέξοδα, την ώρα που το ζητούμενο είναι επιτέλους να κυβερνηθεί στιβαρά αυτή η χώρα! 

Το θετικό ενός χρόνου της «πρώτης φορά αριστερά» είναι ότι έβαλε τέλος σε ψευδαισθήσεις και χίμαιρες για εναλλακτικούς εύκολους δρόμους στις όποιες μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας ήταν παγιδευμένο. Η κατανόηση του περιβάλλοντος είναι βασικό στοιχείο για χάραξη ορθής πορείας. Ας κρατήσουμε κάτι αισιόδοξο, μέρες που είναι…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(*) Ο  Συμεών Κεδίκογλου,είναι τ.βουλευτής και υφυπουργός Παιδείας