Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα φυσικά ευθύνεται προσωπικά ο κ. Τσίπρας, που κατόρθωσε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και να υφαρπάσει την ψήφο του, μοιράζοντας διάφορα προγράμματα – από το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ως το πιο πρόσφατο «παράλληλο πρόγραμμα», που και πρόγραμμα δεν ήταν και είχε την γνωστή ντροπιαστική κατάληξη.

Ήταν τόσο μεγάλα τα ψέματα, που επιβεβαιώθηκε απόλυτα η ρήση του Γκέμπελς «ο λαός πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα».

Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μόνος του σ’ αυτήν την προπαγανδιστική εκστρατεία.

Τον βοήθησαν και όλοι εκείνοι που – επίσης εκμεταλλευόμενοι την κόπωση του καθημαγμένου λαού μας – γέμισαν τον κόσμο με μια σειρά «πολιτικές αναλύσεις», που διαψεύστηκαν η μία μετά την  άλλη (αφού προηγουμένως κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε «κυρίαρχες απόψεις»).

Τι έλεγαν; «Ελάτε τώρα, ο Τσίπρας θα την κάνει αμέσως την κωλοτούμπα του». Φυσικά διαψεύστηκαν, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί χωρίς να έχει προηγηθεί ο αναγκαίος χρόνος απόστασης από το τελευταίο ψέμα.

Τι είπαν μετά; «Ελάτε τώρα, το καλύτερο υπουργείο έχει δώσει στον Λαφαζάνη, θα την κάνει την κωλοτούμπα του ο Παναγιώτης, η καρέκλα είναι γλυκιά». Δεν την έκανε την κωλοτούμπα ο Παναγιώτης και έχασαν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Και τέλος, ήλθε η σειρά του κορυφαίου: «Πάει σε δεύτερες εκλογές για να «καθαρίσει» το κόμμα του και μετά να κυβερνήσει κανονικά». Δεν πρόλαβε να γίνει μια ψηφοφορία και η κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο έχασε δύο βουλευτές.

Συμπέρασμα: Όχι άλλες «πολιτικές αναλύσεις»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(*) Η Σοφία Βούλτεψη, είναι Βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος. Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Ν.Δ και συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων της Ν.Δ.