Τις τελευταίες ημέρες συζητείται πολύ έντονα το ασφαλιστικό, ένα πρόβλημα σοβαρό, για το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προτείνει καμία ουσιαστική βιώσιμη λύση. Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι εκτός των υπαρκτών στρεβλώσεων, το ασφαλιστικό πρόβλημα είναι και δημογραφικό και ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί είναι η γέννηση περισσότερων παιδιών.

Αντί λοιπόν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, να προβαίνει σε προτάσεις που θυμίζουν πολύ έντονα τον Κιμ Γιονγκ Ουν, επιμένοντας πως η στράτευση των γυναικών θα καλύψει υπαρκτά κενά, θα ήταν πιο σωστό να πείσει τους κυβερνητικούς του εταίρους ότι η μητρότητα είναι η κοινωνική προσφορά των γυναικών προς την Πατρίδα, ανάλογη με την στρατιωτική θητεία των αντρών.

Ως Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας είχα προτείνει να αναγνωριστεί η μητρότητα ως κοινωνική θητεία, η οποία θα στοιχειοθετεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα των γυναικών ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχουν γεννήσει, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με την στρατιωτική θητεία των αντρών.

Τέτοιου είδους ακραία εθνοσοσιαλιστική προπαγάνδα της Κυβέρνησης δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, πόσο μάλλον όταν – όπως ακούγεται – τα αποθέματα και ο προϋπολογισμός του Υπουργείου δεν φτάνουν καν για να την ένδυση και την υπόδηση των αντρών στρατιωτών. Ερωτάται λοιπόν κανείς, πως θα καλυφθούν οι επιπρόσθετες ανάγκες που θα δημιουργηθούν με την στράτευση των γυναικών. Διακρίνω έναν υφέρποντα μισογυνισμό σε βάρος των γυναικών που βρίσκεται σε σύγκρουση με την Συνταγματική  επιταγή της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, με το δέλεαρ της δήθεν πριμοδότησης των γυναικών στα Σώματα Ασφαλείας, στα οποία επί ίσοις όροις εισάγονται έως τώρα με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Τέλος, θα ήθελα να θυμίσω ότι το 2006 ο κ. Καμμένος, ως  Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ακόμη, είχε υπερασπιστεί με πάθος την πρότασή μου για την αναγνώρισης της μητρότητας ως κοινωνική θητεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Η Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου είναι  Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας