Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη του επιτυχία, αλλά και στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τους διαχρονικούς αγώνες που έχει δώσει για την παράταξη και τη χώρα.

Τα χθεσινά αποτελέσματα αναδεικνύουν δύο σημεία:

– Η εκλογή του συγκεκριμένου Προέδρου από τη βάση, και μάλιστα με τόσο ευρεία συμμετοχή, αποδεικνύει ότι μεγάλο ποσοστό των πολιτών επιθυμεί μία σοβαρή, αξιόπιστη, κεντροδεξιά παράταξη ως αντίλογο, ως ορθολογική εναλλακτική επιλογή απέναντι στον παραλογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οποία συστηματικά εδώ και ένα χρόνο αποδομεί τη χώρα και ό,τι καταφέραμε να πετύχουμε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη μάχη των ιδεών που έδωσε – ως Υπουργός και ως Βουλευτής – δίχως φόβο για το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, με τη συνέπεια λόγων και έργων, με τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητά του, με προτάσεις και λύσεις συγκεκριμένες, κατάφερε να συνθέσει μια αξιόπιστη πρόταση εξουσίας. Αυτό που προέχει τώρα είναι να συσπειρωθούν όλοι οι Έλληνες, όχι μόνο οι νεοδημοκράτες, υπέρ της πραγματικής, βαθιάς μεταρρύθμισης της χώρας.

– Η Νέα Δημοκρατία, εν αντιθέσει με όσα ορισμένες Κασσάνδρες προοιωνίζονταν, δεν βγαίνει απλώς αλώβητη από την εσωκομματική αυτή διαδικασία, αλλά ουσιαστικά ενισχυμένη, ενωμένη, ανανεωμένη, δυναμική. Συγκεντρωνόμαστε και πάλι, όλοι μαζί, στη βάση από όπου ξεκινήσαμε, για να δώσουμε νέους αγώνες για τα ιδεώδη μας, ενάντια στο λαϊκισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Η Νίκη Κ. Κεραμέως, είναι Βουλευτής Επικρατείας, Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ