Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί την ήττα της πατριωτικής δεξιάς σ’ αυτήν την παράταξη, την οποία συντηρούσε σ’ ένα βαθμό ο Κ. Καραμανλής, ο νεότερος. Στην αναμέτρηση του με την ενδοτική και άκρως νεοφιλελεύθερη δεξιά του κόμματος του, νικήθηκε τελικά κατά κράτος, με αριστοτεχνικά στο παρασκήνιο σχεδιασμένη παρέμβαση από τα εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.

Στην Ελλάδα της σήμερον πιθανόν θα συμβεί, αν δεν αντιδράσουν εγκαίρως οι πατριωτικές δυνάμεις ή δεν γίνει κανένα «θαύμα», αυτό που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Σάκης Καράγιωργας για την εναλλαγή δύο κομμάτων στην κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια του, ελεγχόμενου από τα εξωθεσμικά κέντρα, αστικού δικομματικού, κοινοβουλευτικού συστήματος.

Η ενασχόληση του ελληνικού λαού μόνο με τα οικονομικά θέματα υπηρετεί σαφώς μια τέτοια σκοπιμότητα.

Για την ψευτοδιεθνιστική αριστερά ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν εθνικά θέματα, που αποτελούν αντικείμενο μιας «εθνικιστικής» πολιτικής, παρά μόνο «ταξικά»!

Ήδη με την εκλογή στην ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχηματίστηκαν οι δύο πόλοι εξουσίας στην Ελλάδα, όπως αναλογικά είχε συμβεί με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία επί Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Μητσοτάκη παλιά και τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεπώς η διάδοχος κατάσταση του Αλέξη Τσίπρα θα είναι σίγουρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ζει, μακροημερεύει και βασιλεύει ο δικομματισμός στην Ελλάδα.

Το μόνο που απεύχομαι είναι να μην γίνει η εναλλαγή των κομμάτων με κάποια εθνική καταστροφή. Για την αποφυγή μια τέτοιας πιθανής εξέλιξης πρέπει να στρατευτούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις, πριν είναι αργά.

“Είναι καθήκον ενός πατριώτη να προστατεύει την χώρα του από την κυβέρνησή της”, τονίζει ο αγγλοαμερικάνος συγγραφέας Τhomas Paine. Εγώ προσθέτω: Και από την αντιπολίτευσή της!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Δαμιανός Βασιλειάδης ,είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας.