Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από πλευράς της γείτονος. Αυτή την φορά γίνεται λόγος, από πλευράς του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για «Τούρκους ομογενείς» στην Δυτική Θράκη, κάνοντας ξεκάθαρο πια το σχέδιο της Τουρκίας για την Θράκη μας.

Αγνοούν επιδεικτικά και κατ’ επανάληψη και καταπατούν τα όσα αναφέρονται στην Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για μουσουλμανική μειονότητα και όχι Τουρκική.

Η Τουρκία εκφράζει τις «ανησυχίες της», μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, για το ελληνικό διάταγμα που αίρει το αυτοδιοίκητο των μουφτειών. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι: «Αναμένουμε να ληφθούν υπόψη οι απόψεις και τα αιτήματα της μειονότητας σχετικά με τους μουφτήδες, οι οποίοι εξυπηρετούν ανάγκες των ομογενών μας. Η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης μας έχει γνωστοποιήσει και σε εμάς τις ανησυχίες της».

Τι σηματοδοτεί αυτή η παρέμβαση από πλευράς της Τουρκίας; Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για τουρκική μειονότητα και να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση; Πώς επιτρέπεται η τουρκική εμπλοκή εν Ελλάδι; Από πού έχουν λάβει την εξουσιοδότηση να έχουν τέτοιου είδους αιτήματα και να ασκούν παρεμβάσεις επί Προεδρικών Διαταγμάτων της χώρας μας; Η Κυβέρνηση τι έχει να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις; Μήπως με την σιωπή της επιτρέπει τον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως «τουρκικής»;

Δεν αντιλαμβάνεται κανείς επιτέλους από τους κυβερνώντες την επικινδυνότητα του ζητήματος και το γεγονός ότι ανοίγεται θέμα Τούρκων ομογενών; Η Τουρκία θέλει να «ικανοποιηθούν οι προσδοκίες της μειονότητας», μιας μειονότητας την οποία ονομάζει Τουρκική.

Η «διπλωματία της κότας», φώναζε ο κ. Κοτζιάς ότι έχει παρέλθει, αλλά προφανώς δεν έχει τελειώσει. Αντιθέτως, παίρνει σάρκα και οστά, μετά και την τροπολογία για τους Μουφτήδες, μέσω της οποίας στην ουσία ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα της Τουρκίας και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, αναφορικά με την ανάμειξη της γείτονος στα εσωτερικά μας ζητήματα.

Σας καθιστώ υπόλογους και καθ΄ολοκληρίαν υπεύθυνους σε περίπτωση που διακινδυνεύσει η Εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα. Την Θράκη μας δεν την παραδίδουμε. Ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*O Δημήτριος Κ. Καμμένος είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιά