Oι απειλές για φυλακίσεις των αντιπάλων και οι προανακριτικές επιτροπές, που αμέσως στήθηκαν, δεν φαίνεται να ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό. Από τη στιγμή που ο Πολάκης προαναγγέλλει ισόβια τα οποία συνοδεύει με το επιχείρημα «σκάσε, τσογλάνι», καίγεται άλλο ένα χαρτί και οι δημοσκοπήσεις το επιβεβαιώνουν.

Όλα τα ευρήματα προβλέπουν ήττα του κυβερνώντος κόμματος και κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δείχνει να αποκρούει τη χειμερινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Ευκολάκι!

Εκεί που θα δυσκολευτεί περισσότερο είναι στην αντιμετώπιση μιας μερίδας αυτοβούλων εκπροσώπων της που αυτοαποκαλούνται «πολιτευτές» και άμα τη εμφανίσει σκορπούν στους ανέμους όλη τη φυσιογνωμία του συγκεκριμένου κόμματος.

Επαναφέρουν στην επικαιρότητα όλα τα χαρακτηριστικά του παλαιού γραφικού πολιτικάντη, με μόνη διαφορά ότι εκείνοι μιλούσαν καλύτερα ελληνικά. Κορδώνονται προεξοφλώντας ότι προορίζονται για μεγάλα πράγματα διότι συμμετείχαν σε κάποια κομματική επιτροπή και επομένως ο πρόεδρος και η Ιστορία τους χρωστάνε μεγαλεία.

Περιφέρονται στα social media καπνίζοντας πούρα, στην επόμενη ανάρτησή τους αγωνιούν για τον μεροκαματιάρη και στη μεθεπόμενη ποζάρουν μπροστά στο τιμόνι ενός σκάφους πίνοντας Moët με ύφος δέκα Ριχάρδων.

Αρθρογραφούν επί παντός επιστητού χρησιμοποιώντας ακατανόητη γλώσσα και ανόητα επιχειρήματα. Απειλούν ότι θα τα κάνουν γης μαδιάμ σε περίπτωση που δεν θα συμπεριληφθούν στις λίστες. Τάζουν θέσεις και διορισμούς. Κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή. Δεν χάνουν ευκαιρία να διαφημίσουν κάθε είδους μίσος, από το ταξικό μέχρι το θρησκευτικό.

Ερευνούν την παραταξιακή καθαρότητα των εν δυνάμει ψηφοφόρων του Μητσοτάκη προαναγγέλλοντας προγραφές και εξορίες. Διαδίδουν περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας και από τους ΑΝΕΛ.

Καταγγέλλουν ότι για τις προηγούμενες επανειλημμένες αποτυχίες τους να εκλεγούν φταίνε οι Νεφελίμ, οι σέξι πόζες της συνυποψήφιάς τους, οι μητροπολίτες, οι εξωγήινοι, οι εφημερίδες που δεν χτύπησαν στην πρώτη σελίδα τις φωτογραφίες από τις επισκέψεις σε ταβέρνα, όπου κέρασαν την παρέα τους.

Όλα αυτά δεν προκαλούν απλώς το γέλιο που συνοδεύει τις κάθε είδους γραφικότητες. Ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μπει στην περιπέτεια της υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου, απλώς δείχνει τη συγκεκριμένη κατηγορία «πολιτευτών». Στο ερώτημα «θα θέλατε να σας εκπροσωπήσουν στη Βουλή», η απάντηση είναι βούτυρο στο ψωμί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*O Βαγγέλης Περρής είναι δημοσιογράφος