Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ασκεί πολιτική υιοθετώντας τα τηλεοπτικά στάνταρ. Το επιβεβαιώσαμε την τελευταία εβδομάδα. Μετά το ταξίδι του στην Μόσχα, αντί να κάνει έναν απολογισμό των διπλωματικών του επιτυχιών, ξύπνησε μέσα του ο Νίκος Μουτσινάς και άρχισε να σχολιάζει ρούχα.

Βρήκε ότι ήταν πολύ επαναστατικό που συνάντησε τον Πούτιν χωρίς γραβάτα και επί τη ευκαιρία θυμήθηκε κι άλλες εμφανίσεις του που εντυπωσίασαν το χώρο της μόδας, όπως την επίσκεψη στον Τραμπ, όπου πάλι άφησε αδέσμευτους τους γιακάδες του.

Όταν επέστρεψε στα καθ’ ημάς και ανέβηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου για να υπερασπιστεί το πλούσιο κυβερνητικό έργο, άλλαξε κατηγορία και έγινε ειδικός στη ζωή των επωνύμων. Ασχολήθηκε με τις πολυπληθείς ερωτικές δραστηριότητες του συγγραφέα Τατσόπουλου, τις οποίες χλεύασε με την αγανάκτηση ενός Καβατζίκη και για να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερη τηλεθέαση άρχισε τις ειρωνείες σχετικά με την κορμοστασιά του συγγραφέα, θυμίζοντας κριτική επιτροπή στον Greece’s next top model.

Στο τέλος ανακοίνωσε το πόρισμα του και βρήκε ότι ο Τατσόπουλος ανήκει στην κατηγορία «απολειφάδι», δηλαδή είναι «μικρόσωμος άνθρωπος και καχεκτικός», όπως λένε τα λεξικά.

Επειδή ο είρων πρωθυπουργός μπορεί από πολιτική άποψη είναι λεβέντης, αλλά δύσκολα μπορείς να ισχυριστείς ότι ανήκει στην κατηγορία των λυγερόκορμων που η θωριά τους εντυπωσιάζει, σε αυτή την περίπτωση μας παρέπεμψε στην Μαρία Ηλιάκη η οποία σχολίαζε το επίπεδο κομψότητας των επωνύμων, χωρίς η ίδια να αποτελεί την επιτομή του καλού γούστου.

Στην ίδια παρέμβαση ο πρωθυπουργός διέγραψε την προηγούμενη θητεία του, ζήτησε να ξεχάσουμε το παρελθόν του ως μάνατζερ μνημονίων και να τον κρίνουμε μόνο για τις τελευταίες του φιλανθρωπικές δραστηριότητες, που προσφέρει δηλαδή πλούσια δώρα και μοιράζει τενεκέδες πετρέλαιο. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να αντιγράψει τον Μένιο Φουρθιώτη, ο όποιος θα ήταν καλό για την Αριστερά να μην υλοποιήσει τα πολιτικά του σχέδια.

Έτσι και βάλει πλώρη για την πρωθυπουργία και σχηματίσει ένα ψηφοδέλτιο με τον Αλέφαντο στη θέση του Πολάκη, τον Ευτύχη Μπλέτσα να αντικαθιστά τον Τέρενς Κουίκ στα ταξίδια και τη Μαρία Ιωαννίδου αντί της Κατερίνας Παπακώστα (μοιάζουν), τότε ο Τσίπρας πρέπει να ψάχνει για δουλειά.

Όλο και κάποιο πάνελ θα του εξασφαλίσει ο Μανώλης Πετσίτης που έχει και τα κονέ στα κανάλια…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Βαγγέλης Περρής είναι δημοσιογράφος