Μεταξύ των συμμετεχόντων κομμάτων του Κινήματος Αλλαγής είναι: Το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τη Φώφη Γεννηματά, το ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου, το κόμμα “Ανανέωση” με αρχηγό τον Γιώργο Καμίνη και κάποια άλλα μικρότερα!

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές το ΚΙΝΑΛ κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 7,72% (436.739 ψήφοι), καταλαμβάνοντας δυο έδρες στην επόμενη ευρωβουλή! Με τους Νίκο Ανδρουλάκη (110.091 ψήφοι) και την Εύα Καϊλή (92.532 ψήφοι)! Στις ευρωεκλογές του 2014 είχαν εκλεγεί πάλι αυτοί οι δυο με τον συνδυασμό “Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη”, αλλά με πρώτη την Εύα Καϊλή (122.054 ψήφοι) και δεύτερον τον Νίκο Ανδρουλάκη (113.719)!

Η αναφορά στα παραπάνω, έχει να κάνει με τις υπόλοιπες σκέψεις μου, αλλά και πληροφορίες που άντλησα από το ΚΙΝΑΛ και που παραθέτω παρακάτω! Αμέσως μετά το σχετικά επιτυχές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 για το ΚΙΝΑΛ, είχαμε δυο πολύ περίεργα γεγονότα! Περίεργες αποφάσεις ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό…

Πρώτον! Ο πρωτεύσας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης – που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διεκδίκησε την αρχηγία του κόμματος της Κεντροαριστεράς καταλαμβάνοντας το 24,85% έναντι της πρώτης Φώφης Γεννηματά (41,20%), που επικράτησε στο δεύτερο γύρο στις 19 Νοεμβρίου 2017 και εξελέγη Πρόεδρος – ανακοίνωσε την κάθοδό του στις προσεχείς εθνικές εκλογές! Μια περίεργη πολιτική κίνηση, που προμήνυε τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθούσαν. Πριν όμως περάσουμε σε αυτές, να υπενθυμίσουμε πως στην κούρσα διαδοχής της αρχηγίας της κεντροαριστεράς συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (13,78%), που όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια είναι η πέτρα του σκανδάλου των ραγδαίων αυτών εξελίξεων!

Να σημειωθεί επίσης, ότι εφ΄ όσον παραιτηθεί από τη θέση του ευρωβουλευτή ο Νίκος Ανδρουλάκης, τότε την Έδρα καταλαμβάνει ο Νίκος Παπανδρέου! Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι ο επί 8 χρόνια Συνήγορος του Πολίτη, επί 9 χρόνια ήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, είχε μηδενική προσφορά στα κοινά, και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ κατέλαβε την τέταρτη θέση!

Δεύτερον! Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος όπως και ο Γιώργος Καμίνης είναι ανοικτός σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα – είχε προβλέψει προεκλογικά πως θα τις χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – ενώ ήταν αρχικά αντίθετος με τη συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές, εν τούτοις άλλαξε απόφαση (;;;) και ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα! Στην Αχαΐα που είναι μια από τις τρεις περιοχές στην Ελλάδα, που την νύχτα των ευρωεκλογών είχε ροζ χρώμα! Από μόνη της λοιπόν αυτή η πολιτική απόφαση, είναι εξ ίσου περίεργη με την παραπάνω αναφερθείσα, από τη στιγμή που μιλάμε για έναν πρώην Πρωθυπουργό!

Το ακραίο ζήτημα που θα μπορούσε εδώ να τεθεί, θα ήταν με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου; Με το ΚΙΝΑΛ της Φώφης ή με το ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη;

Πού “ακούει” η Φώφη Γεννηματά;
Ας περάσουμε τώρα στις πολιτικές εξελίξεις που σημάδεψαν το Σαββατοκύριακο! Το ΚΙΝΑΛ και η Φώφη Γεννηματά χρειάζονταν ηρεμία και περισυλλογή για να προετοιμαστούν για την μάχη των εθνικών εκλογών, που όλα έδειχναν πως θα ήταν μια νύχτα ακόμη πιο ευχάριστη κι από τη νύχτα των ευρωεκλογών! Αφού στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ξεσπάσει διασπαστικές τάσεις, ακόμη και αμφισβήτησης – για πρώτη φορά – του πάλαι ποτέ παντοδύναμου Αλέξη Τσίπρα! Που ο εγγύτερος πολιτικός χώρος και ο οποίος θα εκμεταλλευόταν τον πανικό του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το ΚΙΝΑΛ!

Αντί λοιπόν η Φώφη Γεννηματά να προφυλάξει σε αυτήν την χρονική στιγμή, την ενότητα του ΚΙΝΑΛ από τις δυο τάσεις που υπάρχουν στο κίνημα, της δεξιάς που βλέπει προς τη ΝΔ και της αριστεράς που βλέπει προς το ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη έκανε το ακριβώς αντίθετο, βάζοντας μια ντουζίνα εκρηκτικά στο οικοδόμημα του ΚΙΝΑΛ! Αφού γνώριζε, πως ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 7 ης Ιουλίου! Αλλά η κ. Γεννηματά το Σάββατο 1 η Ιουνίου 2019 – περίπου 40 ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές – ανακοίνωσε στον κ. Βενιζέλο ότι του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ θα ηγηθεί ο αποτυχημένος πολιτικά Γιώργος Καμίνης! Και τα ερωτήματα είναι πολλά! Έχει το ηθικό δικαίωμα η κ. Γεννηματά να απαξιώνει τον προκάτοχό της; Είναι δυνατόν, όταν υπάρχει στο ΚΙΝΑΛ λειψυδρία στελεχών, η κ. Γεννηματά να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, το επιφανέστερο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή, λίγες ημέρες μάλιστα, πριν από τις εθνικές εκλογές; Επιδιώκει η κ. Γεννηματά με την αποχώρηση από το Κίνημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, να τον ακολουθήσουν κι άλλα επιφανή στελέχη της δεξιάς πτέρυγας, καθιστώντας το Κίνημα μια ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;

Έχει βάλει το χεράκι του κι ο Γιώργος Παπανδρέου, της αριστεράς πλευράς του ΚΙΝΑΛ; Είναι δυνατόν να πήρε αυτήν την ακραία πολιτική απόφαση η Φώφη Γεννηματά από μόνη της; Εμείς πάντως δεν την θεωρούμε πολιτικά τόσο λίγη ή ότι χαρακτηρίζεται από τόση πολιτική ανωριμότητα! Άραγε τι μπορεί να συμβαίνει για να εκδηλώνει η κ. Γεννηματά τέτοιες αυτοκτονικές τάσεις; Υπάρχει κάπου στο όλο σκηνικό ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ; Μήπως, στο βάθος – βάθος φαίνεται αχνά ο αρχιτοκογλύφος – ανθέλληνας Τζορτζ Σόρος, προκειμένου να βοηθηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να ανακοπεί η διαφαινόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ; Η αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ είναι ήδη σαρωτική και γι΄ αυτό πολλοί ζητούν τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πάρα πολλά…
Πάντως μετά την απόφαση της κ. Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ και προέβη στην παρακάτω οξύτατη δήλωση, που λέγει πάρα πολλά:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα. Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας»!

Παραιτήσεων συνέχεια…
Η αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ καλά κρατεί και το μεσημέρι της Κυριακής δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα Τομέα Πολιτικής Υποδομών – Μεταφορών του κινήματος ο Γιάννης Οικονομίδης!

Στην επιστολή του υποστηρίζει:
«H απόφαση της Προέδρου του Κινήματος να προτείνει στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αποτελεί κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική. Ταυτόχρονα προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του κινήματός μας! Η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημά μας! Αυτή η απόφαση διχάζει το Κίνημα και οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής»!

Στα σκαριά νέο κόμμα…
«Έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά
τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας»! Τι ακριβώς εννοεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Θα ενταχτεί στη ΝΔ; Θα κάνει νέο κόμμα; Προλαβαίνει να συμμετέχει το νέο κόμμα στις εκλογές της 7 ης Ιουλίου; Ωστόσο, οι πληροφορίες οι δικές μου – υπάρχει αυτή η πρόταση – είναι πως θα δημιουργηθεί νέο κόμμα και στο οποίο θα ηγηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης! Θα προσχωρήσουν σε αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Εύα Καϊλή, καθώς και άλλα επιφανή στελέχη της κεντροαριστεράς λεγομένης, που είναι πλέον κεντροδεξιά!

Στο νέο κόμμα θα μετέχουν όλα εκείνα τα επιφανή στελέχη του ΚΙΝΑΛ που στην πλειοψηφία τους είναι απέναντι από την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίθετα στο ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά, του Γιώργου Παπανδρέου, του Τζέφρυ Πάιατ και του Τζορτζ Σόρος, η θέση είναι υπέρ της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών των Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου! Όπως αντιλαμβάνεστε οι πολιτικές εξελίξεις είναι πράγματι ραγδαίες και μην απορήσετε αν υπάρξει διάσπαση και στον ΣΥΡΙΖΑ! Το αριστερό τσουνάμι έρχεται και το γνωρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ… Για το ζήτημα αυτό θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο μου…