Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 Μαρτίου 2016 επικυρώθηκε από τους αρχηγούς κρατών – μελών της, η Συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Όπου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ζητούσαν να παρακολουθηθεί στενά η τήρηση αυτής της Συμφωνίας!

Μια Συμφωνία για την οποία ομιλητές κρατών – μελών εξέφρασαν επιφυλάξεις κατά πόσον είναι ή όχι “ασφαλής χώρα” η Τουρκία! Όπως επίσης (τότε), κράτη – μέλη αμφισβήτησαν κατά πόσο θα ήταν λειτουργική αυτή η Συμφωνία και κατά πόσο θα την τηρούσε η Τουρκία.

Πέντε χρόνια μετά, αυτή η Συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ, με ευθύνη όχι της Τουρκίας, αλλά της Γερμανίας. Αφού ουδέποτε άσκησε πίεση η Άγκελα Μέρκελ στον Ρ. Τ. Ερντογάν για την τήρησή της και η μη τήρηση της Συμφωνίας είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει “αποθήκη ψυχών”, και με την ανοχή βεβαίως της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και της σημερινής της ΝΔ! Έτσι οι προσωρινώς “φιλοξενούμενοι” παράνομοι μετανάστες καθίστανται “μόνιμοι” κάτοικοι στην χώρα μας, αλλάζοντας την εθνοτική της σύσταση! Μια κυβερνητική αδιαφορία που μπορεί σε βάθος χρόνου να στοιχίσει στην Πατρίδα μείωση και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων!

Αποφασίζουν νέα Συμφωνία με την Τουρκία στο μεταναστευτικό οι Γερμανοί…

Έτσι ενώ η φιλότουρκη Γερμανία φέρει ακεραία την ευθύνη της μη τήρησης της Συμφωνίας του 2016 εις βάρος της Ελλάδος, μαθαίνουμε εσχάτως ότι θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια νέα Συμφωνία μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας για το “μεταναστευτικό”! Σε αυτές τις διαβουλεύσεις μαθαίνουμε πως δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα! Αφού υπάρχει ο γερμανικός ισχυρισμός ότι στο Συμβούλιο της ΕΕ στις 25 Μαρτίου 2021 θα συζητηθούν στο σύνολό τους τα ζητήματα ΕΕ και Τουρκίας! Ωστόσο, μαθαίνουμε ότι η Άγκελα Μέρκελ είχε τηλεδιάσκεψη για τη νέα μεταναστευτική Συμφωνία με τον Τούρκο “Σουλτάνο” στις 5 Μαρτίου 2021!

Θα θέλαμε όμως να ξέρουμε, ενημερώθηκε από την Γερμανίδα Καγκελάριο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης; Ή για άλλη μια φορά αποφασίζουν οι Γερμανοί για εμάς, αλλά χωρίς εμάς;

Αρκείται ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωση του επίσης φιλότουρκου Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, πως “Μια δήλωση της ΕΕ εκπροσωπεί όλα τα κράτη – μέλη της έναντι ενός τρίτου;”! Του κ. Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα για το “προσφυγικό”;

Αλλά την Ελλάδα “καρφώνει” και η γερμανική καθημερινή εφημερίδα Die Welt, η οποία καταλογίζει αποτυχία της ελληνικής πλευράς, ώστε να απελάσουν σύντομα άτομα χωρίς δικαίωμα ασύλου…

Φέρνοντας παλαιότερα στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό στοιχείο, πως:

«Από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο επαναπροωθήθηκαν στο πλαίσιο της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μόλις 1.907 παράτυποι μετανάστες, ενώ στο ίδιο διάστημα πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα σχεδόν 110.000 μετανάστες σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Κατά συνέπεια, μόνο ένας από 50 επιβαίνοντες στα πλοιάρια επέστρεψε στην Τουρκία»!

Ο σεβασμός στη Δημοκρατία και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων δεν έχει αγκυλώσεις…

Δυστυχώς και σήμερα όπως και το 2016, ούτε η τότε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε η σημερινή προκαλούν συζήτηση στη Βουλή εν όψει της νέας Συμφωνίας Γερμανίας – Τουρκίας για το “μεταναστευτικό” που μας αφορά ως χώρα άμεσα! Ούτε κανένα άλλο Κοινοβουλευτικό Κόμμα προκαλεί μια τέτοια συζήτηση, προκειμένου να καθοριστεί μια εθνική στάση επί του θέματος!

Ωστόσο ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, το Αγροτικό, Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) διαπιστώνω πως καταθέτει για μια ακόμη φορά μια ρηξικέλευθη πρόταση με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 17 Μαρτίου 2021, και που θα έπρεπε η κυβέρνηση να ακούσει αυτήν την πρόταση εκ του σύνεγγυς! Αυτό επιτάσσει άλλωστε, η Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον! Να ακούει και να διαβουλεύεται η κάθε κυβέρνηση, όποια πρόταση είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων!

Παρακάτω το ΔΤ του ΑΚΚΕΛ:

«Το ΑΚΚΕΛ επαναφέρει την πρόταση για αφαίρεση από την Τουρκία του ελέγχου των εδαφών από τα οποία διέρχονται λαθρομετανάστες και να αποκτηθεί πολυεθνικός έλεγχος αυτών των εδαφών από χώρες όπως, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ιταλία κλπ. που υφίστανται τα προβλήματα από την προώθηση και εκτοπισμό λαθρομεταναστών από μουσουλμανικές χώρες όπου το τουρκικό καθεστώς έχει επιρροή. Είναι ο μοναδικός εφικτός και δίκαιος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα της διακίνησης-εκτοπισμού μουσουλμανικών πληθυσμών για εποικισμό της Ελλάδας και άλλων χωρών. Ακόμη και με κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά του τουρκικού καθεστώτος. Στις αρχές Μαρτίου 2020 το ΑΚΚΕΛ απέστειλε και σχετική επιστολή στις πρεσβείες της Γαλλίας, Ιταλίας και Αυστρίας.

Στις 1 Μαρτίου 2020 το ΑΚΚΕΛ εξέδωσε Δελτίο Τύπου όπου παρουσίαζε ότι τελική και μόνη εφικτή λύση για να σταματήσει η εισβολή λαθρομεταναστών (ουσιαστικά τζιχαντιστών), όπως την οργανώνει το τουρκικό καθεστώς, είναι να αφαιρεθεί ο έλεγχος από το τουρκικό καθεστώς στις συνοριακές περιοχές της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Δηλαδή να δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη (buffer zone) μέσα στην Τουρκία και Όχι φυσικά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Μία πολυεθνική δύναμη κυρίως ευρωπαϊκών κρατών που πλήττονται από τον εκτοπισμό πληθυσμών, να αναλάβει τον έλεγχο αυτών των περιοχών (χερσαίων και παράκτιων) και σε αυτές τις περιοχές να εγκατασταθούν τα κέντρα μεταναστών για τον έλεγχο όσων δικαιούνται να χαρακτηριστούν πρόσφυγες και την επιστροφή των υπόλοιπων στις χώρες τους. Χωρίς ΜΚΟ και με τα χρήματα της Ε.Ε. να δίνονται εκεί και Όχι στην Τουρκία.

Η παρέμβαση του ΑΚΚΕΛ, με αυτή την πρόταση, επέφερε σημαντική αλλαγή στην αντίληψη των εναλλακτικών που υπάρχουν κατά του τουρκικού καθεστώτος και ενεργοποίησε οδούς αντίστασης και αντίδρασης κατά του “τουρκισμού” ακόμη και πέρα από την Ελλάδα. Ακόμη και ο “Εθνικός Στρατός της Λιβύης”, υπό τον Στρατηγό Χαφτάρ, όχι μόνο παρουσίασε αυτή την δυνατότητα, αλλά την επέκτεινε και δημοσίευσε σχετικό γράφημα σε χάρτη εξειδικεύοντας το χερσαίο τμήμα της ουδέτερης ζώνης, με δημοσίευμα που στα ελληνικά παρουσιάστηκε με διάφορους τίτλους όπως: “Να δημιουργηθεί ειδική ζώνη για πρόσφυγες στην Ανατολική Θράκη”. Ο Χαφτάρ και οι δικοί του πολεμούν την τουρκική βαρβαρότητα και χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία. Το Μητσοτακέικο, κάποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι και άλλοι πολεμούν τους Έλληνες και θάβουν τέτοιες ευκαιρίες κατά του τουρκισμού; Φυσικά, ανάλογη ζώνη μπορεί να υπάρχει και μέσα σε τουρκικά εδάφη καθ’ όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, όχι μόνο στον Έβρο.

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεν ανέφερε ούτε καν αυτή την εναλλακτική. Μόνο να δέρνει τους νησιώτες και τους Εβρίτες με τα ΜΑΤ ξέρει, αλλά σκέφτεται να υπογράψει στο Μαρόκο την Συμφωνία που θα αφαιρεί ελληνική κυριαρχία από Έβρο και Βόρειο Αιγαίο (ως μη ευρωπαϊκό χώρο) και θα την αποδίδει στον ΟΗΕ! Τώρα όμως (ειδικά με την γαλλική και αιγυπτιακή οργή κατά του τουρκικού καθεστώτος και την οργή κι άλλων κρατών) αυτή η επιλογή ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ενώ είναι αποδεκτή και η αφαίρεση του τουρκικού ελέγχου σε όλο το μήκος των (χερσαίων και θαλάσσιων) συνόρων της Τουρκίας με χώρες της Ε.Ε. Δηλαδή, γιατί να μην γίνει; Ποιοι θα έχουν πρόβλημα; Η Μέρκελ; Οι γκάνγκστερ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ; Οι Αζέροι χουντικοί; Οι Καταρ-αμένοι; Και τι θα κάνουν; Θα επιτεθούν κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Αιγύπτου (ίσως και της Ιταλίας και άλλων);

Αφήστε τις κουβέντες και το θέατρο και αφαιρέστε από την Τουρκία τον έλεγχο σε όλες τις συνοριακές περιοχές!

Το Δελτίο Τύπου του ΑΚΚΕΛ στις 1 Μαρτίου 2020…

Καθώς όλοι παρακολουθούμε εξοργισμένοι τις ενέργειες του τουρκικού παρακράτους, το οποίο ο Ερντογάν εκφράζει θαυμάσια, με τη συσσώρευση χιλιάδων εκτοπισμένων ανθρώπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ταυτόχρονα έχουμε και την υποχρέωση να υλοποιήσουμε λύσεις που θα θέσουν οριστικό τέλος στην απάνθρωπη διακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων από την Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) δεν χαϊδεύει αυτιά και έχει αποκλειστική προσήλωση και εστίαση στην υπηρεσία προς τον ελληνικό λαό. Συνεπώς, δεν φοβόμαστε να προτείνουμε πραγματικές και λειτουργικές λύσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων εξοργιστικής και διεστραμμένης συμπεριφοράς, δεδομένου ότι η αγανάκτηση του ελληνικού λαού αλλά και των λαών στην Ευρώπη, έχει απογειωθεί. Η ανοιχτή επίθεση αστυνομικών δυνάμεων κατά Ελλήνων πολιτών στα νησιά, καθιστά επιπλέον απολύτως αναγκαία την τελική λύση αυτού του φαινομένου, διότι ήδη φθάσαμε σε απαράδεκτα αντιδημοκρατική και φασίζουσα κυβερνητική συμπεριφορά που εξυπηρετεί τουρκικά δίκτυα διακίνησης.

Η λύση είναι μία: Να αφαιρεθεί ο έλεγχος από το τουρκικό καθεστώς στις συνοριακές περιοχές της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Δηλαδή να δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη (buffer zone) μέσα στην Τουρκία και Όχι φυσικά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

Μία πολυεθνική δύναμη κυρίως ευρωπαϊκών κρατών που πλήττονται από τον εκτοπισμό πληθυσμών, να αναλάβει τον έλεγχο αυτών των περιοχών και σε αυτές τις περιοχές να εγκατασταθούν τα κέντρα μεταναστών για τον έλεγχο όσων δικαιούνται να χαρακτηριστούν πρόσφυγες και την επιστροφή των υπόλοιπων στις χώρες τους. Χωρίς ΜΚΟ και με τα χρήματα της Ε.Ε. να δίνονται εκεί και Όχι στην Τουρκία.

Η Τουρκία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως συμβατική, δημοκρατική χώρα. Ήταν γνωστό σε όλους ότι το επίσημο τούρκικο κράτος και η ηγεσία της κυβέρνησης στήριζε και χειριζόταν δίκτυα διακίνησης εκτοπισμένων πληθυσμών που διοχετεύονται στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας. Τους τελευταίους μήνες όμως αυτό όχι μόνο έχει επιβεβαιωθεί απολύτως και χωρίς ίχνος αμφισβήτησης, αλλά ο ίδιος ο Ερντογάν εκβιάζει και απειλεί ότι θα στείλει χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Ευρώπη. Είναι η ισχυρότερη και περισσότερο δημόσια ομολογία πλήρους και απολύτου χειρισμού του δικτύου διακίνησης από το επίσημο κράτος της Τουρκίας.

Αυτό όχι μόνο είναι ανεπίτρεπτο να μείνει αναπάντητο, αλλά αν μείνει αναπάντητο, τόσο η Ελλάδα όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη θα γίνουν συνένοχοι αυτών των εγκληματικών δικτύων. Γίνεται ξεκάθαρο ότι ο έλεγχος που ασκεί η τουρκική κυβέρνηση στην εδαφική έκταση που κατέχει η Τουρκία δεν γίνεται με τον χαρακτήρα που ασκεί ένα υγιές κράτος προς υπηρεσία των πολιτών του και όσων βρίσκονται σε αυτό το έδαφος, είτε ζουν είτε διέρχονται μέσω αυτού. Αντίθετα γίνεται για εξυπηρέτηση εγκληματικών συμφερόντων: σε μεγάλο βαθμό του Ερντογάν και των οικογενειακών συμφερόντων του.

Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψιν τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες, στις οποίες βρισκόμαστε, είναι απολύτως ηθικό, δημοκρατικό και νόμιμο, τα θύματα αυτής της πολιτικής να αναλάβουμε τον έλεγχο αυτών των περιοχών, μέσα από τις οποίες το τουρκικό καθεστώς διοχετεύει εκτοπισμένους πληθυσμούς στο Ευρωπαϊκό έδαφος: Η ροή να σταματάει στην Τουρκία και να αναστρέφεται και να μην φτάνει ΚΑΘΟΛΟΥ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η σύνθεση αυτών των πολυεθνικών δυνάμεων ελέγχου των τουρκικών συνοριακών περιοχών μπορεί να περιλαμβάνει (εκτός από την Ελλάδα) την Γαλλία, την Ιταλία και την Αυστρία (δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα η ηγεσία της δημόσια πρόσφερε στήριξη για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών συνόρων), όπως επίσης και την Ουγγαρία και άλλες χώρες που έχουν αντιδράσει ισχυρά στα λαθρομεταναστευτικά κύματα. Τώρα μπορούν να αποδείξουν ότι πραγματικά θέλουν να δώσουν λύση ή αν “γαυγίζουν” για εσωτερική κατανάλωση.»!

Επί του πιεστηρίου…

Ενημερωνόμαστε από έγκυρη πηγή μας, ότι το ΑΚΚΕΛ πρωτοστατεί σε μια προσπάθεια – με πολλές δυσκολίες – συσπείρωσης του πατριωτικού χώρου, ώστε στις προσεχείς εθνικές εκλογές να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο σε όλη την Ελλάδα και στο οποίο θα συμμετέχουν 10-15+ κόμματα!

Σε αυτήν την πολιτική κίνηση ακούγεται, πως θα συμμετέχουν και πρώην Βουλευτές αντιρρησίες των Μνημονίων, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα που υπηρέτησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο ανώτερο επίπεδο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναμένοντας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, πρώτοι όπως πάντα θα σας ενημερώσουμε!