ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εκπληκτικό: Το μεγαλύτερο μουσείο κάτω από τη θάλασσα στο Μεξικό (εικόνες)

Εκπληκτικό: Το μεγαλύτερο μουσείο κάτω από τη θάλασσα στο Μεξικό (εικόνες)

Μία εκπληκτική υποβρύχια γλυπτική εγκατάσταση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του Κανκούν, στο Μεξικό, περιλαμβάνει περισσότερα από τετρακόσια μόνιμα γλυπτά σε φυσικό μέγεθος, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φιλόδοξα υποβρύχια τεχνητά αξιοθέατα στον κόσμο, με δημιουργίες του ιδιαίτερου καλλιτέχνη Jason De Caires Taylor.

Το νέο περιβάλλον στο βυθό της περιοχής δίνει ευκαιρίες για την αναγέννηση των κοραλλιογενών υφάλων. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια αξιοθέατα στον κόσμο. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Κανκούν στο Μεξικό, φιλοξενεί εντυπωσιακά γλυπτά, σε πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Εκεί βρίσκονται πάνω από 400 γλυπτά, σε ένα έργο που τιτλοφορείται «The Silent Evolution» (Η σιωπηλή εξέλιξη).

Η αγάπη για την τέχνη και τη θάλασσα συνδυάστηκαν από τον Jason De Caires Taylor, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στην πρωτότυπη δημιουργία.

Το Μουσείο θεωρείται μοναδικός προορισμός για ταξίδι, ενώ είναι από τα μεγαλύτερα και πιο φιλόδοξα αξιοθέατα τέχνης στον κόσμο. Το “MUSA” εκτείνεται σε έκταση 1.000 τ.μ στημένο πάνω σε τσιμέντο με ουδέτερο pH.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μουσείο έχει σαν στόχο να αποδείξει την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην τέχνη και την περιβαλλοντική επιστήμη, γιατί τα γλυπτά αποτελούν καταφύγιο για θαλάσσιους οργανισμούς και ιδανικές επιφάνειες για να κατοικίσουν βιομάζες. Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από εξειδικευμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την προώθηση κοραλλιογενής ζωής. Η θέση που βρίσκεται προωθεί την ανάκτηση και φυσικών υφάλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.