ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πως είναι τώρα η Χιροσίμα 70 χρόνια από τη ρίψη της ατομικής βόμβας

Πως είναι τώρα η Χιροσίμα 70 χρόνια από τη ρίψη της ατομικής βόμβας

Η μία τραβήχτηκε στις 6 Αυγούστου του 1945 όταν η Χιροσίμα έγινε πόλη φάντασμα από τη ρίψη της ατομικής βόμβας από τους Αμερικανούς. Από την ρίψη της ατομικής βόμβας σκοτώθηκαν 140.000 άνθρωπο και καταστράφηκε το 90% της πόλης.

Σήμερα η Χιροσίμα είναι μία σύγχρονη μητρόπολη που ανθεί και έχει 1.2 εκατομμύρια κατοίκους και τίποτα δεν μαρτυρά το τραγικό της παρελθόν. Μόνος μάρτυρας των αλλαγών που υπέστη η πόλη από το 1945 μέχρι σήμερα ήταν ο θόλος το μόνο κτίριο που έμεινε όρθιο κοντά στο επίκεντρο της βόμβας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρεις ημέρες αργότερα, μία άλλη ατομική βόμβα έπεσε το Ναγκασάκι σκοτώνοντας 80000 άτομα αναγκάζοντας στους Ιάπωνες να παραδοθούν και να τελειώσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.