Σκύλοι ή γάτες -Εσείς τι προτιμάτε;

Σκύλοι ή γάτες -Εσείς τι προτιμάτε;

Εσείς τι προτιμάτε ένα φύλακα του σπιτιού και παντοτινό φίλο ή μια γάτα χνουδωτή για ατελείωτα παιχνίδια;

Το δίλημμα έχει υπάρξει σε πολλές οικογένειες, ζευγάρια ή και μεμονωμένα άτομα που ψάχνουν να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο ζώο.

Οι ειδικοί, όμως, αναφέρουν ότι οι σκύλοι είναι, αδιαμφισβήτητα, καλύτεροι για την υγεία μας, απ’ ότι οι γάτες.

Οι σκύλοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να επιτεθούν στο αφεντικό τους, ενώ αποτελούν ιδανική συντροφιά για σωματική άσκηση.

Εκτός από αυτό, όμως, και σύμφωνα με όλα όσα έχουν δείξει οι έρευνες κατά καιρούς, τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλους έχουν αρκετά μικρότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλεργίες ενώ οι σκύλοι, όπως έχει αποδειχθεί συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα των διαβητικών.

Οι γιατροί, προειδοποιούν, από την άλλη πλευρά, ότι οι γάτες μπορεί να αποτελούν μία πολύ καλή συντροφιά για τον άνθρωπο, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να προκαλέσουν δερματοφυτία, μία μυκητώδη λοίμωξη η οποία μπορεί να προκαλέσει μόλυνση του δέρματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρ’ όλα αυτά η συμβολή των κατοικίδιων ζώων στη ψυχική υγεία των ανθρώπων είναι τεράστια, καθώς τόσο οι γάτες όσο και οι σκύλοι συμβάλλουν στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της καρδιαγγειακής ευεξίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.