ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ορισμένα φυτά δεν είναι όσο αθώα δείχνουν- Δείτε τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο (φωτο)

Ορισμένα φυτά δεν είναι όσο αθώα δείχνουν- Δείτε τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο (φωτο)

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν φυτά που είναι επικίνδυνα; Δεν μιλάμε για τα σαρκοφάγα, αλλά για ορισμένα κοινά φυτά και λουλούδια τα οποία θα μπορούσαν πραγματικά να σας να προκαλέσουν σπασμούς και πονοκεφάλους, ακόμη και να σας σκοτώσουν μιας και έχουν ισχυρή δόση δηλητηρίου στα φύλλα τους.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και γιατί πρέπει να μείνετε μακρυά τους σε περίπτωση που τα συναντήσετε:

MONKSHOOD

Φαίνεται όμορφο και αβλαβές, ωστόσο όλα τα μέρη του φυτού Monkshood είναι δηλητηριώδη. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν στις άκρες βελών και ως δόλωμα για να σκοτώσουν λύκους, γι ‘αυτό και ονομάζεται και Wolfsbane. Επιπλέον, εάν το φυτό καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει έμετο, διάρροια, και μούδιασμα.

CASTOR BEAN

Τα Castor Bean έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ρικίνη και σε περίπτωση που καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του στομάχου, εμετό, αιματηρή διάρροια, κοιλιακό πόνο, αυξημένο καρδιακό ρυθμό, χαμηλή αρτηριακή πίεση, εφίδρωση, κατάρρευση, σπασμούς και θάνατο μέσα σε λίγες μέρες.

WATER HEMLOCK

Το Water Hemlock είναι από τα πιο επικίνδυνα φυτά στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν το δοκιμάσετε, μπορεί να σας προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο.

ANGELS TRUMPET

Το 2006 τέσσερις Καναδοί αποφάσισαν να δοκιμάσουν το εν λόγω φυτό προκειμένου να δουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτής της έρευνας, τρεις από τους τέσσερις παρουσίασαν έναν επιθετικό χαρακτήρα, ενώ τέθηκαν σε περιορισμό, επειδή αποτελούσαν κίνδυνο για τον εαυτό τους και το προσωπικό. Επίσης, υπάρχουν περιστατικά ανθρώπων που έπιναν τσάι με τα φύλλα του φυτού κι έπεφταν σε κώμα ή πέθαιναν.

GYMPIE GYMPIE

Το αυστραλιανό αυτό φυτό είναι καλυμμένο με μικροσκοπικές, δηλητηριώδεις τρίχες που τσιμπάνε ακόμη και με ένα άγγιγμα. Σε περίπτωση, όμως, που οι τρίχες αυτές κολλήσουν στο δέρμα σας, μπορεί να συνεχίσουν να σας προκαλούν έντονο πόνο για αρκετούς μήνες.

GIANT HOGWEED

Το Giant hogweed μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, φλύκταινες, μόνιμες ουλές, ακόμη και τύφλωση. Το φυτό αυτό, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα έξι μέτρα, θεωρείται «επιβλαβές» στις ΗΠΑ λόγω της τοξικότητάς του, ωστόσο το Υπουργείο Περιβαλλοντικής Διατήρησης της Νέας Υόρκης έχει δημοσιεύσει έναν εύχρηστο οδηγό για να μπορούν όλοι να το εντοπίσουν.

WHITE BENEBERRY

Τα White Baneberry μοιάζουν με ανατριχιαστικά μάτια. Ένα από τα κοινά ονόματά του είναι επίσης «Τα μάτια της κούκλας». «Είναι εξαιρετικά δηλητηριώδη φυτά για να τα φάτε», σύμφωνα με τον Βοτανικό Κήπο του Μισσούρι, γι ‘αυτό και πολλά ζώα τα αποφεύγουν.

BIRTHWORT

Το Birthwort χρησιμοποιείται συνήθως στην παραδοσιακή ιατρική, παρόλο που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Ωστόσο, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσε μια προειδοποίηση που ενθάρρυνε τους καταναλωτές να σταματήσουν να λαμβάνουν «φάρμακα» με αριστολοχικό οξύ λόγω αυτής της παρενέργειας.

MANCHINEEL TREE

Το δέντρο Manchineel βρίσκεται σε όλη την Κεντρική Αμερική και τις νοτιότερες Ηνωμένες Πολιτείες. Στα ισπανικά, είναι επίσης γνωστό ως το «δέντρο του θανάτου» επειδή τα φρούτα του, τα οποία μοιάζουν με μήλα είναι θανατηφόρα. Επίσης, ο χυμός τους μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τύφλωση, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Φλώριντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.