Σπάνιο θέαμα: Φάλαινα Μπελούγκα κολυμπάει στον Τάμεση [βίντεο]

Σπάνιο θέαμα: Φάλαινα Μπελούγκα κολυμπάει στον Τάμεση [βίντεο]

Ο υδροβιολόγος Ντέιβ Άντριους εντόπισε τη χαριτωμένη φάλαινα να έχει απομακρυνθεί από τον ωκεανό και να κολυμπάει στον ποταμό Τάμεση το μεσημέρι της Τρίτης.

To σπάνιο κήτος εθεάθη να κολυμπάει στο Κοόυλχαουζ Φορτ κοντά στο Έσεξ, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο.

«Η μπελούγκα έχει βρει τροφή ανάμεσα στα ποταμόπλοια και δεν έχει κουνηθεί πάνω από 200 μέτρα» γράφει στο Twitter o Άντριους.

Όσο εκπληκτικό και αν είναι το θέαμα, η φάλαινα ενδέχεται να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς ο Τάμεσης είναι ένας ποταμός με μεγάλη κίνηση.

Οι φάλαινες μπελούγκα, γνωστές και ως λευκές φάλαινες, έχουν χαρακτηριστικό στρογγυλό κεφάλι και δεν έχουν πτερύγιο στην πλάτη τους.

Συνήθως απαντώνται στα νερά του Αρκτικού Ωκεανού, αλλά μεταναστεύουν προς τα νότια όταν έρχεται ο χειμώνας και τα νερά παγώνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.