Ποδαρικό με κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χιόνια, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις η πρώτη μέρα του 2019

Ποδαρικό με κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χιόνια, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις η πρώτη μέρα του 2019

Έντονες χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο μας επιφυλάσσει ο καιρός την πρώτη ημέρα του 2019 σε όλη την χώρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Στη Δυτική Ελλάδα τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές η χιονόνερο, ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Αττική

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα νότια και ανατολικά. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μετρά). από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.
  • Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
  • Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση το μεσημέρι.
  • Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: από -01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Εικόνες από την Παμβώτιδα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες του epiruspost.gr.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά, 300 με 500 μέτρα) κατά τόπους πυκνές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
  • Θερμοκρασία: στα βόρεια από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Τρίκαλα: Βροχές στην πόλη χιόνι στα ορεινά

Χιόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιά, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια όπου πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα). Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.
  • Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ που από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
  • Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές έως το απόγευμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
  • Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  • Καιρός: νεφώσεις με βροχές, στα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου χιονόνερο η παροδικές χιονοπτώσεις και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων στα βόρεια από τις βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα. στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.