ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η καταιγίδα που δημιούργησε βαθούλωμα στην επιφάνεια του πλανήτη- Χρειάστηκε 5 εβδομάδες για να ανασηκωθεί ξανά (βίντεο)

Η καταιγίδα που δημιούργησε βαθούλωμα στην επιφάνεια του πλανήτη- Χρειάστηκε 5 εβδομάδες για να ανασηκωθεί ξανά (βίντεο)

Κάθε ένας από εμάς που έχει βρεθεί στο βαθύτερο άκρο μίας πισίνας, η ακόμα πιο εύκολα έχει κουβαλήσει 6άδες από μπουκάλια με νερό, μπορεί να βεβαιώσει το εξής απλό, το νερό μπορεί να είναι αρκετά βαρύ. Στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων που χύνουν τρισεκατομμύρια γαλονιών νερού – όπως ο τυφώνας Florence to 2018 και ο τυφώνας Harvey to 2017- αυτό το βάρος αυξάνεται γρήγορα και μπορεί να καταστρέψει τόσο φυσικές όσο και ανθρωπογενείς δομές.

Αρκετά τρισεκατομμύρια γαλονιών νερού σε μια συγκεκριμένη θέση μπορούν πραγματικά να προκαλέσετε την επιφάνεια της γης να βουλιάξει προς τα κάτω από το βάρος σαν μια μπάλα μπόουλινγκ σε ένα τραμπολίνο.

Σε μια νέα μελέτη ι ερευνητές χρησιμοποίησαν όλα τα δεδομένα που μάζεψαν από την καταιγίδας Harvey που είχε πλήξει το Τέξας τον Αύγουστο του 2017. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα από ένα δίκτυο δορυφόρων που μεταδίδουν καθημερινές μετρήσεις μεταβολών στην ανύψωση του φλοιού της Γης με ακρίβεια χιλιοστού.

Σύμφωνα με το Science Advances η επιφάνεια της γης στο Τέξας βυθίστηκε περίπου 21 χιλιοστά μετά την καταιγίδα και χρειάστηκε 5 εβδομάδες για να ανασηκωθεί πίσω στο φυσιολογικό επίπεδο. Και αυτό επειδή το 30% του νερού που έπεσε, αποθηκεύτηκε στη ξηρά ως στάσιμο για να εξατμιστεί αργά ή να απορροφηθεί από τα φυτά.

Δείτε το απίστευτο video:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.