ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σφακιά: Η εξήγηση για την υπόκωφη βοή και το κούνημα στο οροπέδιο του Ασκύφου που τρομοκρατεί τους κατοίκους (βίντεο)

Σφακιά: Η εξήγηση για την υπόκωφη βοή και το κούνημα στο οροπέδιο του Ασκύφου που τρομοκρατεί τους κατοίκους (βίντεο)

Στους τρεις οικισμοί που υπάρχουν στο οροπέδιο του Ασκύφου ακούγεται μια βοή και η γη τρέμει με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που ζουν εκεί να έχουν τρομοκρατηθεί.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, έχουν ανησυχήσει, ωστόσο, ο Δήμαρχος Σφακίων, Ιωάννης Ζερβός, μιλώντας στο Open TV εξήγησε τι συμβαίνει και γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία στους πολίτες.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν υπόκωφοι θόρυβοι κάτω από οικισμούς και συγκεκριμένα στο οροπέδιο Ασκύφου κι όπως είναι εύλογο, έχουν ανησυχήσει οι κάτοικοι. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, είχαμε φυσικές καταστροφές, όπως αποκολλήσεις βράχων, που εγκυμονούν κινδύνους. Απευθυνθήκαμε στο ΙΓΜΕ Κρήτης και ήρθαν για αυτοψία. Επισκεφθήκαμε με το κλιμάκιο τα σημεία αυτά. Μας καθησύχασαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επειδή έχει πέσει μεγάλη ποσότητα νερού, το οποίο δεν μπορεί να εισχωρήσει στις σπηλαιώσεις, το νερό και η λάσπη, προσπαθούν να βρουν διέξοδο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ο υπόκωφος θόρυβος και οι δονήσεις, που έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το επόμενο διάστημα, λόγω και της παύσης των έντονων βροχοπτώσεων, το φαινόμενο θα υποχωρήσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.