Αμέτρητες, κατακόκκινες τουλίπες δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες σε αυτό το ελληνικό νησί (φωτο)

Αμέτρητες, κατακόκκινες τουλίπες δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες σε αυτό το ελληνικό νησί (φωτο)

Το πανέμορφο αυτό ελληνικό νησί υποδέχεται την άνοιξη με κατακόκκινες τουλίπες.

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το όνομα της Μυροβόλου Χίου με τα φημισμένα Μαστιχοχώρια της, στο νότιο τμήμα του νησιού, και τα μαστιχόδεντρά τους καθώς και τους εντυπωσιακούς εορτασμούς του Πάσχα με τον φαντασμαγορικό ρουκετοπόλεμο που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο χωριό Βροντάδος.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο της Μυροβόλου Νήσου, άγνωστο για τους περισσότερους, είναι οι αμέτρητες τουλίπες που ανθίζουν στους κάμπους και τα λιβάδια στο νότιο τμήμα της Χίου τις πρώτες μέρες του Μαρτίου και υποδέχονται την άνοιξη με τον πιο όμορφο και πολύχρωμο τρόπο.

Πρόκειται για ένα μοναδικό υπερθέαμα με αμέτρητες, κατακόκκινες τουλίπες να προσφέρουν εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους. Πιο συγκεκριμένα στη Χίο οι τουλίπες ονομάζονται «λαλάδες», μαρτυρώντας κατά κάποιο τρόπο και την προέλευσή τους, καθώς προέρχονται από την περσική λέξη «lale», που σημαίνει τουλίπα και μέσω των τουρκικών μεταφέρθηκε και στην χιώτικη ντοπιολαλά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τα συνολικά δεκατέσσερα διαφορετικά είδη τουλίπας που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, τα τέσσερα από αυτά συναντώνται στις κεντρικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Χίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.