ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τρόμος στην Ιαπωνία για ισχυρό σεισμό – θεωρούν κακό οιωνό τα μεγάλα ψάρια που ξεβράστηκαν στις ακτές

Τρόμος στην Ιαπωνία για ισχυρό σεισμό – θεωρούν κακό οιωνό τα μεγάλα ψάρια που ξεβράστηκαν στις ακτές

H εμφάνιση των τεράστιων θαλάσσιων πλασμάτων έχει συνδεθεί από πολλούς με επικείμενους σεισμούς και τσουνάμι, με τους επιστήμονες να καθησυχάζουν τους πολίτες της Ιαπωνίας.

Δύο απόκοσμα θαλάσσια πλάσματα που ξεβράστηκαν και ψαρεύτηκαν στα ιαπωνικά νησιά έχουν σημάνει συναγερμό στους θιασώτες των διαφόρων «θεϊκών σημαδιών», οι οποίοι πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα ψάρια εμφανίζονται πριν από μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς και τσουνάμι.

Το «ψάρι κουπί» ή “Ryugu no tsukai” («Αγγελιοφόρος του θεού των θαλασσών» όπως το έχουν ονομάσει οι Ιάπωνες) ζει στα βάθη των ιαπωνικών θαλασσών κι η εμφάνισή του στις ακτές ή στα δίχτυα ντόπιων ψαράδων έχει συνδεθεί με καταστροφικά φυσικά φαινόμενα, όπως ο σεισμός και το συνακόλουθο τσουνάμι του 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο την τελευταία εβδομάδα τέσσερα ψάρια κουπιά, μήκους 3,5 μέτρων το καθένα, εντοπίστηκαν στις ιαπωνικές θάλασσες, με πολλούς να κάνουν λόγο για επικείμενες καταστροφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.