Ελάτη Κοζάνης: Πυρκαγιά – Σπεύδουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ελάτη Κοζάνης: Πυρκαγιά – Σπεύδουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο χωριό Ελάτη Κοζάνης, του δήμου Σερβίων. Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πεζοπόρο τμήμα, με συνολικά 14 άνδρες.

Η φωτιά καίει δασική περιοχή με πουρνάρια και βελανιδιές σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Ελάτης, αλλά βρίσκεται μακριά από την κοινότητα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Παπαζαχαρία, έχουν περιοριστεί τα δύο μέτωπα της φωτιάς και με την άπνοια που υπάρχει στην περιοχή ελπίζουν ότι θα τη θέσουν σύντομα υπό έλεγχο.

Πυροσβεστική: 41 εστίες φωτιάς σε όλη τη χώρα την Κυριακή

Από τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου, ως και την ίδια ώρα σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στα μέτωπα της φωτιάς επιχείρησαν: 487 πυροσβέστες, 225 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ περιοδικά επιχείρησαν και τα εναέρια μέσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.