Ένα αλλιώτικο αθλητικό σόου – Αθλητές βούτηξαν σε πισίνα γεμάτη πλαστικά σκουπίδια (βίντεο)

Ένα αλλιώτικο αθλητικό σόου – Αθλητές βούτηξαν σε πισίνα γεμάτη πλαστικά σκουπίδια (βίντεο)

Το The Big Bang Fair παρουσίασε το «Swiming in it», ένα βίντεο μικρού μήκους καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο οποίο οι αθλήτριες κολυμπούν σε μια πισίνα γεμάτη σκουπίδια, στόχος τους είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τη ρύπανση των ωκεανών με πλαστικό.

Αθλητές κολυμπάνε μέσα σε πλαστικά

Κινούνται με χάρη μέσα στο νερό, αλλά τα χέρια και τα πόδια τους μπλέκουν σε αναρίθμητα πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, θυμίζοντας τον αγώνα που δίνουν τα όντα της θάλασσας ενάντια στις ανθρώπινες καταναλωτικές συνήθειες.

Το μήνυμα των αθλητών για τα πλαστικά
Εξαιτίας των 8 εκατομμυρίων πλαστικών αντικειμένων, που κάθε μέρα καταλήγουν στους ωκεανούς μας, η θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα υφίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη, ενώ έρευνα σοκ, έδειξε οτι καταναλώνουμε 5 γραμ. πλαστικού την εβδομάδα.

Το βίντεο στοχεύει στο να υπογραμμίσει το τι κάνουν στο φυσικό μας περιβάλλον τα αντικείμενα μιας χρήσης. Καθώς οι αθλήτριες γλιστρούν στο νερό, αυτό που θα ήταν μια κομψή περφόρμανς επισκιάζεται από τα πλαστικά σκουπίδια. Όταν οι αθλήτριες αναδύονται, τα πρόσωπά τους περιστοιχίζονται από πλαστικό, δίνοντας μια εικόνα αρκούντως εντυπωσιακή για τους θεατές: τους προτρέπουν να αναλάβουν δράση μειώνοντας τα απορρίμματα και καθαρίζοντας τις θάλασσες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο βίντεο περιλαμβάνονται, επίσης, σύντομες συνεντεύξεις με μαθητές Γυμνασίου οι οποίοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του φυσικού περιβάλλοντός μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.