ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ελ Σαλβαντόρ: Πρώτα ανιχνεύουν πιθανό τσουνάμι από το… πουθενά και μετά αποσύρουν την προειδοποίηση

Ελ Σαλβαντόρ: Πρώτα ανιχνεύουν πιθανό τσουνάμι από το… πουθενά και μετά αποσύρουν την προειδοποίηση

Μια περίεργη ιστορία εκτυλίχθηκε σήμερα στις ακτές του Ελ Σαλβαντόρ και της Νικαράγουα. Ένα αεροσκάφος «του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας», χωρίς να διευκρινίζεται ο τύπος του, εντόπισε συνθήκες για ένα πιθανό τσουνάμι σε απόσταση 600 ν.μ. το οποίο θα έπληττε τις ακτές των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε κάλεσε τους συμπατριώτες του που κατοικούν κοντά στις ακτές να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Στο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter ο πρόεδρος παρέπεμψε σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Σαν Σαλβαδόρ στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μιλούσε για το πιθανό τσουνάμι.

Χωρίς καμία σεισμική δόνηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, παρά μόνο μια σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στη… Χαβάη (στην άλλη πλευρά δηλαδή στον Eιρηνικό) όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο εκδόθηκε σήμα για τσουνάμι.

Τελικά έγινε γνωστό από επίσημες πηγές ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για τσουνάμι στις ακτές των δύο αυτών χωρών.

Κανείς δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καμία εξήγηση για τι ακριβώς εντόπισε το αμερικανικό αεροσκάφος που ήταν τόσο ασφαλές ως δεδομένο για να κινητοποιήσει την αμερικανική πρεσβεία στο Σαλβαντόρ.

https://twitter.com/usembassysv/status/1193957064281862144?s=21


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.