Καρχαρίας-οχιά: Το θαλάσσιο τέρας που κατασπαράζει τα πάντα με τα κοφτερά δόντια του! (βίντεο)

Καρχαρίας-οχιά: Το θαλάσσιο τέρας που κατασπαράζει τα πάντα με τα κοφτερά δόντια του! (βίντεο)

Ο καρχαρίας-οχιά πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα ζωντανό απολίθωμα. Το τρομαχτικό θαλάσσιο πλάσμα έχει επιβιώσει σχεδόν αναλλοίωτο εδώ και 11 εκατ. χρόνια.

Οι φωτογραφίες που από έναν καρχαρία-οχιά που ανέβηκαν στο Reddit έκαναν πολύ κόσμο να ανατριχιάσει, με πολλούς να διακρίνουν τις ομοιότητες με το εξωγήινο τέρας από τη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Alien».

Οι καρχαρίες-οχιές ζουν στον Ειρηνικό Ωκεανό και χρησιμοποιούν τα επεκτεινόμενα σαγόνια τους για να παλουκώνουν μικρότερα ψάρια που είχαν τη μεγάλη ατυχία να βρεθούν στο διάβα τους.

Ο καρχαρίας-οχιά ζει σε βάθη πάνω από 300 μέτρα και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 70 εκατοστά σε μήκος.

«Κατά κάποιο τρόπο μου θυμίζει έναν καρχαρία-φανό που έχει υποστεί κάποιου είδους σατανική μετάλλαξη. Είναι στα σίγουρα ένας καρχαρίας με πολύ παράξενη εμφάνιση!» λέει ο επικεφαλής του προγράμματος για την έρευνα των καρχαριών του Ειρηνικού Ωκεανού, Δρ Ντέιβ Έμπερτ, μιλώντας στο Earth Touch News.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.