ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Καρχαρίας κυνηγά ακόμα κι ας μην έχει κοιλιά – Τρομακτικές εικόνες

Βίντεο: Καρχαρίας κυνηγά ακόμα κι ας μην έχει κοιλιά – Τρομακτικές εικόνες

Αυτή είναι η ανατριχιαστική στιγμή που ένας μισοφαγωμένος καρχαρίας-ζόμπι συνεχίζει να κυνηγά για να τραφεί.

Ένας επιστήμονας κατέγραψε το ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει έναν καρχαρία να συνεχίζει να κυνηγάει για θηράματα, παρά το γεγονός ότι είναι μισοφαγωμένος και λείπει ένα τεράστιο κομμάτι από το κορμί του.

Το κομμάτι που λείπει κατασπαράχτηκε από την επίθεση ενός άλλου κανίβαλου-καρχαρία.

«Οι καρχαρίες τρώνε καρχαρίες, αυτό το γνωρίζουμε καλά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το συναντήσουμε και να το καταγράψουμε» σχολίασε ο 35χρονος Δρ Λεμπράτο, μιλώντας στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

Το ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια του Δρ Λεμπράτο και της ομάδας του, όταν ελευθέρωσαν έναν καρχαρία με μαύρο πτερύγιο, ανοιχτά των ακτών της Ισπανίας.

Λίγο αφού έριξαν τον καρχαρία στα νερά, μια ομάδα άλλων καρχαριών, συμπεριλαμβανομένων και μερικών καρχαριών-ταύρων, του επιτέθηκε.

Οι υποβρύχιοι κανίβαλοι του όρμηξαν και καταβρόχθισαν ένα τεράστιο κομμάτι από το σώμα του.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο μισοφαγωμένος καρχαρίας συνέχισε να κολυμπά μπροστά από τον Λεμπράτο και την ομάδα του για 20 ολόκληρα λεπτά. Μετά πέθανε από τα τραύματά του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι επιθέσεις καρχαριών σε καρχαρίες αυξάνονται ως αποτέλεσμα του άγχους που τους προκαλούν τα δίχτυα και τα δολώματα που οι άνθρωποι ρίχνουν για να κρατήσουν ασφαλείς τις ακτές.

Μόλις πιαστούν, οι καρχαρίες στέλνουν αγχώδη σήματα κινδύνου και γίνονται εύκολα θύματα για πεινασμένους υγιείς καρχαρίες, σύμφωνα με τον Μαρκ Μίκαν, καθηγητή στο αυστραλέζικο ινστιτούτο Θαλάσσιας Επιστήμης.

«Δεν πρόκειται απλά για έναν καρχαρία που επιτίθεται εναντίον άλλων καρχαριών, ούτε καν ενός είδους καρχαριών που ορμάει σε άλλους καρχαρίες. Είναι πολλοί διαφορετικοί καρχαρίες που στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου» σχολίασε ο Μίκαν, περιγράφοντας τη φύση των κανιβαλιστικών επιθέσεων.

Οι άνθρωποι, σε καμία περίπτωση, δεν είναι ο μοναδικός λόγος που μάχονται μεταξύ τους, η τάση είναι εμφυτευμένη μέσα τους στο πλαίσιο της εξέλιξης, εξηγεί ο επιστήμονας.

«Εδώ και 300 εκατ. χρόνια υπάρχουν κανίβαλοι καρχαρίες» ανέφερε ο ειδικός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βί
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.