ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έψαχναν για υδρογονάνθρακες, αλλά βρήκαν… δελφίνια και φάλαινες στον κόλπο της Καβάλας!

Έψαχναν για υδρογονάνθρακες, αλλά βρήκαν… δελφίνια και φάλαινες στον κόλπο της Καβάλας!

Κοπάδια από τρία είδη δελφινιών, καθώς και φάλαινες-φυσητήρες εντόπισαν οι Παρατηρητές Θαλασσίων Θηλαστικών στον Κόλπο της Καβάλας, στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες, που πραγματοποίησε η Energean Oil & Gas στον Κόλπο της Καβάλας, με στόχο την προετοιμασία των νέων γεωτρήσεων και τον εντοπισμό νέων πιθανών κοιτασμάτων στη Λεκάνη του Πρίνου.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η εταιρεία, οι παρατηρητές επέβαιναν στα πλοία που έκαναν τις σεισμικές έρευνες και κατά την περίοδο διεξαγωγής των ερευνών (14 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου) κατέγραψαν τα εξής:

– Δεκαπέντε εμφανίσεις κοινών δελφινιών (Delphinus Delphis), ρινοδέλφινων (Tursiops Truncatus) και ζωνοδέλφινων (Stenella coeruleoalba) σε ομάδες έως εννέα ατόμων.

– Μία εμφάνιση φαλαινών-φυσητήρων (Physeter Microcephalus) δύο ή τριών ατόμων.

– Τέσσερις εμφανίσεις άλλων δελφινοειδών σε ομάδες έως τριών ατόμων.

Επιπλέον, δύο φορές εντοπίστηκαν θαλάσσια θηλαστικά, μέσω των ηχητικών τους σημάτων.

Σε σχετικές δηλώσεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, επισημαίνει ότι το περιεχόμενο της αναφοράς των Παρατηρητών αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της αρμονικής συνύπαρξης της πετρελαϊκής δραστηριότητας με το φυσικό περιβάλλον και την αλιευτική δραστηριότητα στον Κόλπο της Καβάλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.