ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σέσιλ: Η τελευταία φωτογραφία του βασιλιά της ζούγκλας

Σέσιλ: Η τελευταία φωτογραφία του βασιλιά της ζούγκλας

Οργή και παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η εκτέλεση του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, του 13χρονου Σέσιλ.

Ο Σέσιλ ζούσε στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε, σε προστατευόμενη περιοχή όπου απαγορεύεται το κυνήγι. Ο Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα, με τη βοήθεια δύο ντόπιων παρέσυρε το λιοντάρι εκτός της προστατευμένης ζώνης και το εκτέλεσε.

Το λιοντάρι δελεάστηκε με ένα ψοφίμι και όταν κινήθηκε για να το περιεργαστεί, δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα από τόξο. Το βέλος τραυμάτισε το λιοντάρι και ο Πάλμερ το παρακολουθούσε επί 40 ώρες, οπότε το πυροβόλησε. Οι τρεις άνδρες έγδαραν το λιοντάρι και του έκοψαν το κεφάλι. Στη συνέχεια ο οδοντίατρος φωτογραφήθηκε με το νεκρό ζώο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάλμερ πλήρωσε 50.000 δολάρια για να κυνηγήσει το λιοντάρι. Το λιοντάρι έφερε μηχανισμό GPS, στο πλαίσιο προγράμματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Οι κυνηγοί προσπάθησαν να καταστρέψουν χωρίς επιτυχία τον μηχανισμό και κάπως έτσι, επιστήμονες της Οξφόρδης κατάφεραν να βρουν το κουφάρι του ζώου, γεγονός που τους οδήγησε στους δράστες.

Ο Σέσιλ ήταν συνηθισμένος στην παρουσία ανθρώπων και φιλικός. Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο, ενώ οι δύο ντόπιοι κρατούνται και τους έχει ασκηθεί δίωξη. Το hashtag #CecilTheLionσυγκεντρώνει όλα τα σχόλια που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ενώ χρήστες του Διαδικτύου ανήρτησαν χιλιάδες αρνητικά σχόλια στην ιστοσελίδα του οδοντιατρείου του Πάλμερ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη σελίδα του ιατρείου στο Facebook, η οποία τελικά έκλεισε.

#CecilTheLion Was A Family Man. He Had Cubs & Mates. They Too Grieve His Loss  

Την ίδια ώρα, “τρέχει” καμπάνια υπό τον τίτλο “Δικαιοσύνη για τον Σέσιλ” η οποία ζητά από τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερντ Μουγκάμπε να σταματήσει να δίνει κυνηγετικές άδειες.

Ο ίδιος ο Πάλμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως ο Σέσιλ υπήρξε το αγαπημένο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε και ότι “μετανιώνει” για την πράξη του. Κατήγγειλε μάλιστα ότι μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης δέχεται απειλές για την ζωή του.

Σημειώνει, επίσης, ότι θεωρούσε πως είχαν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Ο ίδιος έχει σκοτώσει μία μαύρη αρκούδα στο Ουισκόνσιν το 2006 σε απαγορευμένη ζώνη καθώς και μια λεοπάρδαλη το 2010. Ο οδοντογιατρός έχει επιστρέψει στην πατρίδα του ενώ η “συγγνώμη” του δημοσιεύθηκε από τον ίδιο στο διαδίκτυο με τη μορφή γράμματος στους ασθενείς του.

Ο Σέσιλ οδηγούσε δύο αγέλες, αποτελούμενες από έξι λέαινες και 12 μικρά, μαζί με ένα άλλο αρσενικό, τον Τζέρικο. Είναι το όρθιο λιοντάρι που απεικονίζεται στην τελευταία φωτογραφία του Σέσιλ.

 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Brent Stapelkamp, ερευνητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.