ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Και δεύτερος Αμερικανός εμπλέκεται στην δολοφονία του λιονταριού σύμβολο, Σεσίλ

Και δεύτερος Αμερικανός εμπλέκεται στην δολοφονία του λιονταριού σύμβολο, Σεσίλ

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τη δολοφονία του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, Σεσίλ, από τα βέλη του οδοντιάτρου από τη Μινεσότα Ουόλτερ Πάλμερ, ένας δεύτερος Αμερικανός φέρεται να σκότωσε ένα ακόμα λιοντάρι στην αφρικανική χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο επίσης γιατρός Ιαν Κάσιμιρ Σέσκι από την Πενσιλβάνια είχε επισκεφθεί τη Ζιμπάμπουε τον περασμένο Απρίλιο όπου συμμετείχε σε κυνήγι λιονταριού δίχως άδεια.

Μετά το σάλο από τη δολοφονία του Σεσίλ οι τοπικές αρχές συνέλαβαν τον διοργανωτή του σαφάρι, στο οποίο συμμετείχε ο Σέσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας δε, «αποδείχθηκε ότι ένας πελάτης του (διοργανωτή) ήταν ένας άλλος Αμερικανός που ήρθε στη Ζιμπάμπουε τον Απρίλιο».

Την ίδια ώρα, διευκρινίζεται από την υπηρεσία διαχείρισης εθνικών πάρκων της χώρας ότι ο άνδρας συνδέεται με τη δολοφονία ενός λιονταριού.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το όνομα του δεύτερου Αμερικανού, αμερικανικές ιστοσελίδες έχουν αναρτήσει φωτογραφίες του στις οποίες ποζάρει χαμογελαστός δίπλα σε έναν νεκρό ελέφαντα, ένα νεκρό ιμπάλα, μία νεκρή αντιλόπη κρατώντας τόξο.

Ο 68χρονος Σέσκι, ο οποίος είναι γυναικολόγος-ογκολόγος και διευθυντής χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αλέγκενι του Πίτσμπουργκ, αρέσκεται στο κυνήγι άγριων ζώων.

Μάλιστα, τα… κατορθώματά του έχουν αναρτηθεί σε σχετικές ιστοσελίδες όπου καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια το είδος τόξου και βέλους που χρησιμοποίησε για να δολοφονήσει τα ζώα.

Το 2012 είχε αναρτηθεί φωτογραφία από εταιρία διοργάνωσης σαφάρι με τον Σέσκι να ποζάρει δίπλα σε ένα νεκρό αιλουροειδές Καρακάλ, έπειτα από ταξίδι του στην Ζιμπάμπουε.

Το 2013 η ίδια εταιρεία, Bowhunting Safari Consultants LLC, δημοσίευσε φωτογραφία του 68χρονου γιατρού σε σελίδα στο Facebook (η οποία έχει πλέον καταργηθεί) με μία νεκρή αντιλόπη και αναφορά ότι σκότωσε επιπλέον εννέα ζώα σε σαφάρι.

Ένα χρόνο αργότερα η εταιρία Grizzly Stik που κατασκευάζει τόξα δημοσίευσε φωτογραφία του γιατρού με έναν νεκρό ελέφαντα υποστηρίζοντας ότι ο 68χρονος τον σκότωσε με τόξο κατασκευής της, ενώ στο κείμενο επισημαίνεται πως επρόκειτο για τον έκτο ελέφαντα που έχασε τη ζωή του από τα βέλη του Σέσκι.

«Το βέλος διαπέρασε το πλευρό και έναν πνεύμονα, έσκισε την καρδιά και το συκώτι και κατέληξε στην κοιλιά. Ο ελέφαντας προχώρησε μία μικρή απόσταση και πέθανε. Με τέτοια αποτελέσματα, δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Ιαν είναι σταθερός υποστηρικτής του δικού μας συστήματος Ultra-Magnum Arrow System», έγραφε σχετικό κείμενο για να… διαφημίσει τα «αποτελεσματικά» προϊόντα της. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.