Δείτε το «ιπτάμενο τέρας… σπαγγέτι» που ανακάλυψαν στα βάθη του Ατλαντικού! [video]

Δείτε το «ιπτάμενο τέρας… σπαγγέτι» που ανακάλυψαν στα βάθη του Ατλαντικού! [video]

Άναυδους, ακόμα και τους βιολόγους της θαλάσσιας ζωής, άφησε ένα μυστηριώδες πλάσμα που ανακαλύφθηκε στα βάθη του ωκεανού, κερδίζοντας με την ξεχωριστή εμφάνισή του το όνομα: «ιπτάμενο τέρας… σπαγγέτι»!

Εργαζόμενοι εταιρείας εξόρυξης πετρελαίου «απαθανάτισαν» με τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα –κάμερα, σε βάθος 4.000 ποδιών στα ανοιχτά της Ανγκόλα, κάτι… ζωντανό που μοιάζει με μέδουσα και παραπέμπει σε… θεότητα, δίνοντας τροφή για απόκοσμες συζητήσεις γύρω από μυθικά πλάσματα.

Το ντοκουμέντο, δε, που κατέγραψαν, έστειλαν σε επιστήμονες στο Εθνικό Κέντρο Ωκεανογραφίας του Σαουθάμπτον, οι οποίοι πιστεύουν πως το «τέρας» δεν είναι τίποτα άλλο από ένα είδος siphonophore (παρόμοιο με τις μέδουσες), γνωστό και ως Bathyphysa Conifera.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πτυχιούχος φυσικής Bobby Henderson ίδρυσε το 2005 την «Εκκλησία του Ιπτάμενου Τέρατος Σπαγγέτι» ως έκφραση διαμαρτυρίας ενάντια στη διδασκαλία της «Ευφυούς Δημιουργίας» (Intelligent Design): μια θεωρία για τη δημιουργία του σύμπαντος που αντίκειται σε αυτήν του Δαρβίνου και της φυσικής επιλογής (ότι υπάρχει δηλαδή κάποιος Θεός «υπεύθυνος για τη δημιουργία του Σύμπαντος»).

Πιστεύει σε μια θεότητα που αποτελείται από ζυμαρικά και κεφτεδάκια (!), η οποία δημιούργησε το σύμπαν, αφού πρώτα έγινε… λιώμα, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ! Οι πιστοί, μάλιστα, γνωστοί και ως Pastafarians έχουν ως ιερή ημέρα τους την Παρασκευή. The Siphonophore

Αν πάντως έγινε κάτι τέτοιο δεν θα ήταν κακό, ο Henderson να… αναθεωρήσει, καθώς θα σήμαινε ότι το αλκοόλ προϋπήρχε όλων! Αν και πάντως δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι ο «ιδιαίτερος» αυτός φυσικός που τρολάρει με αυτόν τον τρόπο τους υποστηρικτές της «Ευφυούς Δημιουργίας» δεν πιστεύει ήδη στη «δύναμη» του αλκοόλ, κρίνοντας από τις ευφάνταστες ιδέες του…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.