ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυστραλία: Περισσότεροι από 600 καρχαρίες έχουν πιαστεί και θανατωθεί τον τελευταίο χρόνο

Αυστραλία: Περισσότεροι από 600 καρχαρίες έχουν πιαστεί και θανατωθεί τον τελευταίο χρόνο

Περισσότεροι από 600 καρχαρίες έχουν πιαστεί και θανατωθεί τον τελευταίο χρόνο στην πολιτεία Κουίνσλαντ στη βορειοανατολική Αυστραλία, στα πλαίσια ενός προγράμματος προστασίας από τα θαλάσσια αρπακτικά.

Ο Υπουργός Αλιείας της πολιτείας Μπιλ Μπερν υπερασπίστηκε το πρόγραμμα, το οποίο έχει δικομματική υποστήριξη, και επισήμανε πως οι 621 καρχαρίες που αιχμαλωτίστηκαν μεταξύ Ιουλίου 2014 και Ιουνίου 2015, θανατώθηκαν προκειμένου να προστατευτούν οι κολυμβητές από επιθέσεις.

Ο Μπερν υπογράμμισε πως το πρόγραμμα δεν έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο του τοπικού πληθυσμού καρχαριών, αλλά αποκλειστικά για τη θανάτωση καρχαριών που βρίσκονται κοντά σε δημοφιλείς παραλίες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από 53 χρόνια και έχει την υποστήριξη των τοπικών αρχών και επιχειρηματιών, αλλά και των τουριστών και σέρφερ της περιοχής.

Τα άλλα θαλάσσια πλάσματα που αιχμαλωτίζονται κατά λάθος λόγω του προγράμματος για τους καρχαρίες θα καταγράφονται και η λίστα τους θα αναρτάται στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τον υπουργό.

Περισσότερες από 20.000 φάλαινες περνούν από τα ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα κάποιες να αιχμαλωτίζονται στα δίχτυα για τους καρχαρίες.

Ωστόσο τα τελευταία 20 χρόνια, από τις 52 φάλαινες που έχουν πιαστεί, οι 48 έχουν ελευθερωθεί ζωντανές.

«Ως μέρος της δέσμευσής μας για μία ανοιχτή και συμβουλευτική κυβέρνηση, αυτές οι πληροφορίες θα είναι πλέον άμεσα διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του υπουργείου», δήλωσε ο Μπερν κατά τη διάρκεια διάσκεψης με αντικείμενο την εκτίμηση προϋπολογισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τους 621 καρχαριών που πιάστηκαν, οι 251 ήταν καρχαρίες τίγρεις, οι 173 γλαυκοκαρχαρίες, οι 111 ταυροκαρχαρίες και οι 8 λευκοί καρχαρίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.