ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το πιο σπάνιο πλάσμα του κόσμου εθεάθη ξανά [βίντεο]

Το πιο σπάνιο πλάσμα του κόσμου εθεάθη ξανά [βίντεο]

Είναι ίσως το πιο σπάνιο πλάσμα του κόσμου. Ανθρώπινο μάτι το έχει δει μόλις τρεις φορές στα χρονικά, παρόλα αυτά πιάστηκε πρόσφατα στο φακό ενός βιολόγου κοντά στην ακτή των νησιών Παπούα στη Νέα Γουινέα.

Το σπάνιο πλάσμα ονομάζεται «Allonautilus scrobiculatus» και πιστεύεται ότι έχει επιβιώσει και τις δύο περιόδους των παγετώνων, ενώ χρονολογείται πριν από την εποχή των δεινοσαύρων. Σύμφωνα με την Independent μέχρι στιγμής μόνο δύο άνθρωποι έχουν καταφέρει να το δουν. 

Ο ένας ήταν ο καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγνκτον, Πήτερ Γουόρντ, ο οποίος είδε για πρώτη φορά το πλάσμα αυτό το 1984.

Το πλάσμα αυτό είναι μακρινός ξάδερφος των καλαμαριών και των σουπιών και έχουν βαπτιστεί ως ζωντανά απολιθώματα των ωκεανών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξαιτίας των διακριτικών κοχυλιών τα οποία εμφανίζονται ως απολιθώματα σε μια περίοδο 500 εκατ. ετών.

Το πλάσμα αυτό χρειάζεται μία λεπτή ισορροπία για να επιβιώσει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αδυνατούν αντεπεξέλθουν στο νερό όταν είναι πολύ ζεστό, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν σε βάθος 2.500 μέτρων.

Ωστόσο, τα πλάσματα αυτά απειλούνται με εξαφάνιση χάρη στην παράνομη αλιεία και τις εξορυκτικές δραστηριότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.