Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Αυτοί είναι οι «αετοί – κυνηγοί» στα βουνά Αλτάι (vid)

Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Αυτοί είναι οι «αετοί – κυνηγοί» στα βουνά Αλτάι (vid)

Ένα μοναδικό θέαμα προσφέρουν οι φωτογραφίες του Tariq Zaidi, που ταξίδεψε στα σπάνιας φυσικής ομορφιάς βουνά Αλτάι, που εκτείνονται από την Σιβηρία μέχρι την έρημο Γκόμπι στην Μογγολία, για να «αιχμαλωτίσει» με τον φωτογραφικό του φακό τους εβδομήντα κυνηγούς της περιοχής, που αντί για όπλο, εξασκούν την πανάρχαια τέχνη του κυνηγιού με αετό!

Η τέχνη του κυνηγιού με αετό υπάρχει στην περιοχή εδώ και 4.000 χρόνια και την ασκούν κυρίως, κυνηγοί από το Καζακστάν και την Κιργιζία, ενώ στις μέρες μας οι κυνηγοί με αετό είναι μόνο 70 σε όλο τον κόσμο και μεταξύ αυτών και μία νεαρή κοπέλα, η 13χρονη Asholpan, κόρη ενός παραδοσιακού κυνηγού από το Καζακστάν.

Οι καλά εκπαιδευμένοι αετοί κυνηγούν συνήθως αλεπούδες, μικρά ζώα, μεταξύ των οποίων και μικρούς λύκους, ενώ ο δεσμός που έχουν με το αφεντικό τους είναι συγκινητικός. Καθώς οι αετοί ζουν περίπου 40 χρόνια κατοικούν στο ίδιο σπίτι με τον ιδιοκτήτη τους και, όταν εκείνος πεθαίνει, σύμφωνα με την παράδοση, αετός και κυνηγός θα συναντηθούν και πάλι σε κάποια άλλη ζωή.

Ο φωτογράφος Tariq Zaidi, δήλωσε ότι οι κυνηγοί στα βουνά Αλτάι, επάνω στα περήφανα αλόγά τους και συχνά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τον άνεμο να λυσσομανά, περιμένουν από τον αετό να τους φέρει τα θηράματα που πιάνει ζωντανά.

Το 2010 η UNESCO ανακήρυξε ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς την δυτική Μογγολία, μια περιοχή στην οποία ακόμα και στις μέρες μας το κυνήγι γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο με την βοήθεια των αετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.