ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζάκυνθος: Θηλυκή καρέττα δεχτηκε στοχευμένο χτύπημα στο κεφάλι

Ζάκυνθος: Θηλυκή καρέττα δεχτηκε στοχευμένο χτύπημα στο κεφάλι

Χθες το βράδυ έφτασε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα η θαλάσσια χελώνα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης τραυματισμένη στο κεφάλι στην παραλία Κρυονέρι στη Ζάκυνθο.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης υπεύθυνος του προγράμματος του συλλόγου στο νησί εξήγησε  ότι λουόμενοι βρήκαν το ζώο και το Λιμενικό με το που ενημερώθηκε τον κάλεσε για να το παραλάβει για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτάκη η θηλυκή καρέττα – καρέττα έχει δεχτεί στοχευμένο χτύπημα στο κεφάλι – όπως φαίνεται και στην φωτογραφία – και αυτό είναι αποτέλεσμα σκόπιμης εγκληματικής ενέργειας και όχι τυχαίο γεγονός.

Το ζώο, που είναι με σπασμένο το οστό του κρανίου του – το εξετάζουν από χθες οι επιστήμονες του συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» και περισσότερα για την κατάσταση του θα γνωρίζουμε τις επόμενες μέρες.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει κυριότερος εχθρός γι’ αυτά τα πλάσματα είναι οι άνθρωποι και κυρίως οι ψαράδες που σκόπιμα της σκοτώνουν με καμάκια, καραμπίνες και χασαπομάχαιρα για να μην τους καταστρέφουν τα δίχτυα.

Επί της ουσίας εξοντώνουν αυτό το είδος που είναι υπό προστασία και υπό εξαφάνιση επειδή διεκδικεί το δικαίωμα του στην επιβίωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

πηγη: zoosos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.