Η τρομακτική αράχνη με τις κόκκινες δαγκάνες!

Η τρομακτική αράχνη με τις κόκκινες δαγκάνες!

Ο Μάρκ Γουόνγκ είναι οικολόγος και έχει ταχθεί στην προστασία της φύσης. Έτσι, για ακόμα μια ημέρα πήρε το δισάκι του στον ώμο και ξεκίνησε για το δάσος Ταλαγκάντα στη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία προκειμένου να κάνει τις παρατηρήσεις του πάνω σε ένα είδος, όχι ιδιαίτερα αγαπητό στον περισσότερο κόσμο. Τις αράχνες…

Όταν αναποδογύρισε μια πέτρα είδε ότι υπάρχει μια τρύπα που οδηγεί στην φωλιά μιας αράχνης. 

«Αρχισα να την “πειράζω” με ένα ξυλαράκι και εξεπλάγην όταν την είδα να τρέχει καταπάνω μου! Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν οι κατακκόκινες δαγκάνες της», περιγράφει ο Γουόνγκ.

Κανονικά το είδος της αράχνης που συνάντησε ο οικολόγος έχει γυαλιστερή μαύρη ράχη και δαγκάνες και η κοιλιά της είναι ή σκούρα καφέ ή μωβ.

Όμως, η συγκεκριμένη αράχνη είχε κατακόκκινη κοιλιά και δαγκάνες σαν το αίμα!

Ο Γουόνγκ κατάλαβε ότι ήταν μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη. Ως ερευνητής στο National Geographic και φοιτητής που κάνει το διδακτορικό του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Καμπέρα είχε όλες τις απαραίτητες γνώσεις γι’ αυτό.

Πέντε χρόνια ερευνών σε αυτή την περιοχή και παρόμοι είδος δεν είχε ξαναδεί.

Ο οικολόγος πήρε την αράχνη μαζί του στο εργαστήριο αλλά δυστυχώς πέθανε. Ετσι, δεν μπόρεσε να την μελετήσει με τον τρόπο που ήθελε και να καταλήξει αν πρόκειται για είδος που απλά δεν είχε ανακαλυφθεί ή για απλή μετάλλαξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συγκεκριμένο είδος αράχης, ανεξάρτητα από τι χρώμα έχει είναι δηλητηριώδες. Από τα τσιμπήματά τους πέθαναν εκατοντάδες άνθρωποι στο παρελθόν μέχρι την στιγμή που οι επιστήμονες έφτιαξαν αντίδοτο στο δηλητήριο τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.