ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πυροβολούν τα άλογα με… αντισυλληπτικά! [εικόνες]

Πυροβολούν τα άλογα με… αντισυλληπτικά! [εικόνες]

Τα βέλη από το όπλο ενός ειδικού δέχονται περίπου 500 άγρα άλογα που ζουν στη περιοχή Gelligaer της Νότιας Ουαλίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα βέλη περιέχουν… αντισυλληπτικά ούτως ώστε να περιοριστεί η υπερβολική αύξηση του πληθυσμού τους, εξηγεί η Daily Mail.

Στόχος είναι να παραμένει σε περίπου αυτόν τον αριθμό το κοπάδι.

Μέχρι στιγμής ο Phil York από την οργάνωση Society for the Welfare of Horses and Ponies έχει «πυροβολήσει» 60 άλογα από απόσταση περίπου 45 μέτρων.

Η διαδικασία αυτή κοστίζει στην οργάνωση περίπου 75 ευρώ για κάθε άλογο και ο York λέει πως είναι το μόνο τέτοιο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη Βρετανία.

«Κάθε άλογο πρέπει να δεχθεί τα αντισυλληπτικά βέλη τρεις φορές σε διάστημα 6,5 μηνών για να υπάρχει αποτέλεσμα», εξηγεί ο 52χρονος. «Τα άλογα νιώθουν μόνο ένα τσίμπημα και ύστερα από λίγο το βέλος πέφτει. Αν τυχόν δεν πέσει φροντίζουμε εμείς για την αφαίρεσή του».

Πολλά από τα άλογα αυτά είναι αποτέλεσμα πολλών διασταυρώσεων και τα εγκαταλείπουν εκεί οι ιδιοκτήτες τους επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη φροντίδα τους αλλά υπάρχουν και μερικά καθαρόαιμα ουαλικά άλογα στα οποία δεν δίνονται αντισυλληπτικά.

«Ο πληθυσμός των ουαλικών αλόγων μειώθηκε δραστικά τα τελευταία χρόνια. Αποτρέποντας τη διασταύρωσή τους με άλλα είδη ελπίζουμε ο αριθμός τους να ανακάμψει», λέει ο York.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
alogo1alogo2alogo3alogo4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.