ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι θρυλικοί σκίουροι «βρυκόλακες-δολοφόνοι» κατεγράφησαν για πρώτη φορά! [εικόνες-βίντεο]

Οι θρυλικοί σκίουροι «βρυκόλακες-δολοφόνοι» κατεγράφησαν για πρώτη φορά! [εικόνες-βίντεο]

Οι ιστορίες για σκίουρους «βαμπίρ δολοφόνους» του Βόρνεο έχουν περάσει από γενιά σε γενιά εδώ και αιώνες τα οποία επιτίθενται σε ελάφια, βυθίζοντας τα δόντια τους στο λαιμό τους, πίνουν το αίμα τους και τρώνε τα εντόσθια τους νεκρού ζώου. Ωστόσο, το διψασμένο για αίμα τρωκτικό δεν είχε βρεθεί ποτέ … μέχρι τώρα.

Ερευνητική ομάδα που συστάθηκε για να λύσει το μυστήριο, εξοπλίστηκε με υπέρυθρες κάμερες και πήγε στο Gunung Palung το Εθνικό Πάρκο της Ινδονησίας και για πρώτη φορά, κατέγραψε σε βίντεο το …αιμοδιψή πλάσμα.

infrared-585x306

Τελικά όμως το βίντεο δείχνει ότι ο σκίουρος «βαμπίρ» είναι στην πραγματικότητα ένα σπάνιο είδος γνωστό ως macrotis Rheithrosciurus, ή με λιγότερη απειλητική ονομασία, ο σκίουρος εδάφους με την φουντωτή ουρά. Ο Επιστήμονας επικεφαλής της ομάδος Erik Meijaard αποκάλυψε την ταυτότητα του σκίουρου στο περιοδικό Taprobanica.

Αν και δεν πίνουν αίμα, οι κυνόδοντες τους στηρίζονται σε πολύ ισχυρά σαγόνια ικανά να σπάσουν και να ανοίξουν σκληρά κελύφη σπόρων και ξηρών καρπών, όπως γράφει το mysteriousuniverse.org. squirrel-tail-570x428

Το άλλο χαρακτηριστικό που διαθέτει ο σκίουρος είναι η τεράστια ουρά του η οποία είναι το 130 τοις εκατό του σώματος του, δίνοντας του το παγκόσμιο ρεκόρ. Η ουρά του κάνει τον σκίουρο να φαίνεται μεγαλύτερος από ό, τι είναι στην πραγματικότητα και σκοπό έχει να τρομάξει τον φυσικό εχθρό του, το Sunda ένα είδος λεοπάρδαλης. Η ουρά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως δόλωμα – ξεγελώντας τη λεοπάρδαλη να επιτεθεί σε αυτή αντί στο σκίουρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.