ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Να πώς είναι να σε καταβροχθίζουν όρνεα! [βίντεο]

Να πώς είναι να σε καταβροχθίζουν όρνεα! [βίντεο]

Να καταγράψει την επιδρομή των όρνεων αλλά από πολύ κοντά ήθελε το National Geographic και το πέτυχε τοποθετώντας μια κάμερα μέσα στο κουφάρι ενός άγριου ζώου.

Μέσα σε λίγη ώρα η Φύση ανέλαβε το ρόλο της και τα όρνεα έκαναν την εμφάνισή τους για να γευματίσουν.

Το βίντεο κατέγραψε ο φωτογράφος Charlie Hamilton James που βρισκόταν για αποστολή στο πάρκο Serengeti. Για το σκοπό του τοποθέτησε μια κάμερα GoPro μέσα στο νεκρό άγριο ζώο που θα προσέλκυε νομοτελειακά τα όρνεα.

Το βίντεο μπορεί να προκαλεί σε κάποιους αποστροφή, ταυτόχρονα ωστόσο επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα πτηνά αυτά. Σε κάποια μέρη του κόσμου οι πληθυσμοί των όρνεων μειώθηκαν ακόμα και κατά 95%, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης του φυσικού τους περιβάλλοντος, της δηλητηρίασής τους από ανθρώπους αλλά και της… ζήτησης που έχουν στη μαγεία.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Africa Programs for the Peregrine Fund που ασχολείται με τη διάσωση των πουλιών- θηρευτών, εκτιμά πως τα όρνεα- που κάνουν φυσική ανακύκλωση, αναπαράγονται αργά και χρειάζονται χρόνια για να ωριμάσουν- μπορεί να εξαφανιστούν στην Αφρική σε 50 με 100 χρόνια.

«Οι επιπτώσεις της μείωσης του πληθυσμού τους είναι τεράστιες», τονίζει, «παρέχουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες». mafhj1mafhj2mafhj3mafhj4

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.