ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προσοχή! Δύο ξενικά και δηλητηριώδη είδη εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Ρόδου!

Προσοχή! Δύο ξενικά και δηλητηριώδη είδη εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Ρόδου!

Δύο ξενικά είδη εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

Πρόκειται για τον ξενικό αχινό Diadema setosum και το χωροκατακτητικό ξενικό Pterois miles (devil firefish, common lionfish, λεοντόψαρο). Και τα δυο είδη κατάγονται από την Ερυθρά Θάλασσα και μπήκαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Η παρουσία τους έχει ήδη αναφερθεί σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ η πρόσφατη εμφάνισή τους στην περιοχή της Ρόδου έχει ανακοινωθεί σε επιστημονικό περιοδικό από το προσωπικό του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου.

Εξ αιτίας των δηλητηριωδών μακρόστενων αγκαθιών που φέρουν τα δυο είδη και κυρίως το λεοντόψαρο, ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου κρίνει απαραίτητη την προειδοποίηση των επαγγελματιών και μη αλιέων, καθώς και του ευρύτερου κοινού της περιοχής, ώστε να προληφθούν τυχόν ατυχήματα.

Τα δυο αυτά ξενικά είδη σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά εντοπίστηκαν στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών του 2015 από τις ομάδες του “Yellow Submarine” Glass Bottom Boat και του “Waterhoppers” Diving School αντίστοιχα. Ο Υδροβιολογικός Σταθμός εκφράζει τα θερμά του ευχαριστήρια στις δυο αυτές ομάδες καθώς και στον κ. Ιωσήφ Μακρή για την άμεση ειδοποίηση του, την παροχή πληροφοριών και την άψογη συνεργασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΥΣΡ παρακαλεί όποιον συλλέγει κάποιο δείγμα του λεοντόψαρου, να το διατηρήσει σε ψυγείο ή σε κατάψυξη και να ενημερώσει τον σταθμό, ο οποίος θα προχωρήσει στην άμεση περισυλλογή του, λόγω ανάγκης για περαιτέρω μελέτες.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.