Φρίκη: Γερμανός κυνηγός σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής (φωτό)

Φρίκη: Γερμανός κυνηγός σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής (φωτό)

 Ανάλογη περίπτωση με εκείνη του λιονταριού Σεσίλ που είχε αναστατώσει τρεις μήνες πριν καταγράφηκε στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε.

Ένας Γερμανός κυνηγός ευθύνεται για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αφού σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής, ηλικίας 30 χρονών και τριών μηνών.

Πηγές θέλουν ο κυνηγός να είχε πληρώσει περίπου 60.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες από την αρμόδια υπηρεσία της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε ώστε να κυνηγήσει και να σκοτώσει τον ελέφαντα, σε ένα οργανωμένο σαφάρι στο Gonarezhou National Park που διήρκησε 21 μέρες.

Όπως φαίνεται το σαφάρι στη Ζιμπάμπουε έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη και πλέον γίνεται με την συγκατάθεση της κυβέρνησης που εκδίδει σχετικές άδειες.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Πάρκου ο ελέφαντας δεν ήταν καταγεγραμμένος. Εικάζεται πως εισήλθε στην περιοχή από το Κρούγκερ Παρκ της Νοτίου Αφρικής.

 «Δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Κρούγκερ Παρκ που υποστήριξε ότι αν ο ελέφαντας είχε μετακινηθεί, θα είχε οδηγήσει στην περιοχή της Ζιμπάμπουε και ολόκληρη την κοινότητα ελεφάντων μαζί του.

Γρήγορα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες απο τις τοπικές οργανώσεις και εκπρόσωπος τους δήλωσε: 

«Πρόκειται για μεγάλη απογοήτευση, διότι όταν ένας ντόπιος σκοτώνει ένα ζώο για να θρέψει την οικογένειά του, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από πέντε έως και δεκαπέντε χρόνια. Όταν ένας ξένος κυνηγός σκοτώνει ένα ζώο, το παίρνει μαζί του και δεν αντιμετωπίζει την παραμικρή συνέπεια. Ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπεται στον κόσμο;»

Ο Γερμανός κυνηγός δεν δίστασε να φωτογραφηθεί δίπλα στο «θήραμά» του, παρέα με τον οδηγό του, αλλά και μόνος του σε φωτογραφία που διακρίνονται οι κομμένοι του χαυλιόδοντες, οι οποίοι ξεπερνούν σε ύψος έναν άνδρα. Οι φωτογραφίες του νεκρού ελέφαντα κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντλώντας το θυμό από τους οικολόγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.