ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ελέφαντας και καμηλοπάρδαλη έγιναν “αυτοκόλλητοι” μετά τη διάσωσή τους [φωτο]

Ελέφαντας και καμηλοπάρδαλη έγιναν “αυτοκόλλητοι” μετά τη διάσωσή τους [φωτο]

Λένε πως η αγάπη- και η φιλία- δεν έχουν όρια και αυτό επιβεβαιώνεται στην περίπτωση ενός μικρού ελέφαντα και μιας καμηλοπάρδαλης που έχουν γίνει «αυτοκόλλητοι» μετά τη διάσωσή τους στο Ναϊρόμπι.

Ο μικρός Κίκο μεταφέρθηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής στο Ναϊρόμπι αφότου βρέθηκε μόνος και αβοήθητος από τος αρμόδιες υπηρεσίες της Κένυας.

Με ηλικία μόλις ενός μήνα ήταν πολύ μικρός για να κοιμάται στο χώρο όπου ζούσαν οι υπόλοιπες καμηλοπαρδάλεις κι έτσι τον έβαλαν δίπλα στους ελέφαντες. Εκεί γεννήθηκε η ασυνήθιστη φιλία του με τον επίσης ορφανό Loboito, ένα ελεφαντάκι τριών εβδομάδων, που είχε βρεθεί μόνο και πεινασμένο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα δύο ζώα να παίζουν και να βολτάρουν μαζί. Κανονικά κανένα από τα δύο δεν θα είχε επιβιώσει στη φύση μακριά από τη μαμά του- που είναι πηγή τροφής αποκλειστική σε αυτές τις ηλικίες- ωστόσο φαίνεται πως και οι δύο έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ό,τι λείπε στον Loboito σε… μπόι, το αναπληρώνει σε ενθουσιασμό καθώς τρέχει πίσω από τον Κίκο και απολαμβάνει να χαλαρώνει κάτω από τα πανύψηλα πόδια του φίλου του. Τότε η μικρή καμηλοπάρδαλη σκύβει και ακουμπά με τη μουσούδα της τον ελέφαντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
giraf01giraf02giraf03giraf04giraf05giraf06giraf07giraf08
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.